Menu Zavřít

Peníze pro venkov už jsou připraveny

4. 6. 2007
Autor: Euro.cz

První peníze z Programu rozvoje venkova ČR na období 2007 -2013 budou směřovat k zemědělcům. Ti již v předstihu mohli žádat o některé nárokové platby, například na hospodaření v méně příznivých podmínkách či na ekologické zemědělství. Po schválení prováděcích pravidel se otevře první kolo, ve kterém bude možné předkládat projekty na tři typy investičních podpor.

BRAND24

„Vzhledem k počtu dotačních titulů a administraci projektů nelze otevřít všechny podpory najednou. Průběžně proto budeme vyhlašovat jednotlivá kola příjmu žádostí. Premiérové kolo chceme spustit v první polovině července, další bude následovat s tříměsíčním odstupem,“ oznámil ministr zemědělství Petr Gandalovič. Doplnil, že na projekty přijímané v prvním kole může být vyplaceno zhruba 2,3 miliardy korun.

„Tyto podpory se budou týkat investic do modernizace zemědělských podniků. Mladým začínajícím zemědělcům budeme poskytovat startovací podporu. Dotace půjdou také na projekty v oblasti obnovitelných zdrojů energie, především na bioplynové stanice, na kotelny spalující biomasu či na výrobu peletek,“ shrnul ministr Gandalovič účel tří titulů, spouštěných v první vlně.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).