Menu Zavřít

Pegas pokračuje v progresivní dividendové politice. Vyplatí 1,30 eura za akcii

15. 6. 2017
Autor: čtk

Znojemský výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens letos vyplatí akcionářům dividendu 1,30 eura za akcii (34 korun). Pokračuje tak v progresivní dividendové politice. V posledních pěti letech zvyšuje každoročně výplatu o pět až deset centů, loni to bylo 1,25 eura. Letos si akcionáři rozdělí téměř 12 milionů eur (314 milionů korun).

Zdrojem výplaty je zisk z loňského roku a nerozdělený zisk z let minulých. Dividenda se bude vyplácet 26. října, rozhodný den pro vznik nároku na dividendu bude 13. říjen. Proti loňsku narostla celková rozdělovaná částka zhruba o půl milionu eur (přes 13 milionů korun).

Vyšší dividenda se bude vyplácet i přesto, že loňské výnosy se snížily meziročně o deset procent na 206,4 milionu eur, tedy 5,4 miliardy korun, a čistý zisk klesl o více než 40 procent na 14,8 milionu eur. Rostl však provozní zisk a letos se očekává nárůst komerční výroby. Letošní výrobní kapacitu už má podnik vyprodanou.

Akcionáři Pegas Nonwovens na valné hromadě také rozhodli o snížení základního kapitálu na 10,9 milionu eur (285 milionů korun) prostřednictvím zrušení 465 541 kusů vlastních akciích držených společností. Jejich celková jmenovitá hodnota činí 577 270 eur (15,1 milionů korun).

BRAND24

Pegas Nonwovens
Podnik vyrábí netkané textilie na bázi polypropylenu a polyetylenu, které se využívají ve stavebnictví, zemědělství či zdravotnictví. Společnost je součástí mezinárodního holdingu se sídlem v Lucembursku a v Česku zaměstnává 570 lidí. Je veřejně obchodovaná na burzách v Praze a ve Varšavě, kde by měla brzy skončit.

Zisk Pegas Nonwovens stoupl sedminásobně. Čtěte více

 Pegas Nonwovens

Dále čtěte:

Pegas Nonwovens investuje v JAR dvě miliardy. Nabere stovky lidí

Textilka Pegas končí kvůli nízkému objemu obchodů na varšavské burze


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).