Menu Zavřít

Paroubkův projev po dovolené

19. 8. 2010
Autor: profit

Politici se minulý týden rozhodně nenudili. Nejdříve řešili problémy, které způsobila letošní blesková povodeň, a pak ještě museli pracovat a sedět ve sněmovně. Nejdůležitější bylo hlasování o vyslovení důvěry vládě. Řečníci se jeden za druhým střídali u pultu, někteří se potili, jiní se ovívali lejstry.

Autor: Jan Blažíček

Obecně se ale nedá říct, že by ve sněmovně díky tomu byla nějak zvlášť napjatá atmosféra. Většina poslanců se tvářila spíše nezúčastněně, dokonce se chvílemi zdálo, že jeden druhého ani neposlouchá.

Nejvíce to bylo asi znát na projevu Jiřího Paroubka. Ten se na svých pár minut slávy opravdu pečlivě připravil. Kritizoval totiž, jak je u něho dobrým zvykem, naprosto vše, počínaje rozdělením postů ve sněmovně a obsahem programového prohlášení konče. Na vládním programu tak nenechal doslova nit suchou.

Během svého bouřlivého projevu neopomenul zmínit ani svou čtrnáctidenní dovolenou v Řecku. Naštěstí nikomu nevnucoval, jak často s manželkou Petrou plavali v moři a kdo si co spálil. Tímto oslím můstkem se totiž bravurně dostal až k tamní politice a všem se snažil dát velmi hlasitě najevo, že naše země pod vedením této vlády skončí stejně jako Řecko. Podle jeho slov k tomu máme v těchto dnech zcela jistě nakročeno.

BRAND24

Zatímco prorok Paroubek házel slova na všechny strany, za jeho zády spokojeně odpočíval ministr zahraničí. Už po pěti minutách jeho projevu Karel Schwarzenberg sladce usnul. A jak si asi všichni dobře pamatujeme z předvolební kampaně, pan Karel ve sněmovně spí zásadně ve chvíli, kdy v místnosti někdo plácá nesmysly.

Jsem ráda, že máme možnost sledovat přímé přenosy toho, co se za dveřmi sněmovny děje. Díky projevu Jiřího Paroubka mám zase o něco veselejší náladu. A tak dnes ruším večerní kino, protože tohle vydá za všechny hollywoodské trháky!

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).