Menu Zavřít

Pařík dementuje: Pekárny neprodáváme!

14. 7. 2009
Autor: Euro.cz

Největší české pekárny nejsou na prodej, jejich majitelé naopak hledají partnery pro expanzi na větší trhy. United Bakeries ale nepokukuje jen po sousedních zemích, troufla by si třeba i na Švédsko.

Autor: Martin Siebert

BRAND24

Společnost United Bakeries, označovaná za jedničku českého pekárenství, hodlá expandovat do západní Evropy.. Pro firmu jsou velmi zajímavé trhy v Německu, Rakousku a Švédsku, tvrdí generální ředitel a spolumajitel Marko Pařík. V současné době už firma jedná se čtyřmi zahraničními partnery, jejich jména však Pařík nesdělil stejně jako časový rámec, kdy by se mohly případné transakce uskutečnit. „My hledáme trh se 70 miliony obyvatel,“ řekl. Zároveň odmítl informaci, kterou v minulém týdnu přinesl Radiožurnál, podle kterého spolu se svým bratrem chystá prodej společnosti působící dnes kromě českého také na slovenském a maďarském trhu.| UKAZATELE UNITED BAKERIES (v milionech korun) |||

2007 2008
tržby 3560 3660
zisk 473 -67

„Byl by to partner, který by se s námi spojil. Můžeme být dva, tři či čtyři,“ uvedl a dodal, že pro případné budoucí fúze preferuje zahraniční podniky. Tuzemští výrobci v čele s Penamem patřícím Agrofertu podnikatele Andreje Babiše podle něj nemají jím řízené firmě co přinést. Hodnotu firmy Pařík, který je vlastníkem třetiny společnosti, odhaduje rozhodně na více než tři miliardy korun, za něž podle Radiožurnálu hodlá pekárny prodat. Zbývající dvě třetiny vlastní jeho bratr Jaroslav Michael a lucemburský podnikatel Edmond Muller.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).