Menu Zavřít

Pardubice zvažují, co s fotbalovým areálem

5. 11. 2007
Autor: Euro.cz

Vedení Pardubic zvažuje, jak dál naložit s fotbalovým areálem v blízkosti centra města. S pomocí soukromého investora chce město nechat areál modernizovat a rozšířit jej o další, například kulturní a komerční využití. „Není vyloučené, že se zde kopaná již vůbec nebude hrát,“ řekl primátor Jaroslav Deml.

BRAND24

Druholigový fotbal se z Pardubic přesunul zhruba před rokem do Sokolova, opotřebovaný areál využívá jen mládež a hráči nižších soutěží. Stadion s lukrativními pozemky patří městu. Podle Demla radnice na jeho opravy a rozvoj nemá peníze, jedná proto s investory a čeká, s jakými návrhy přijdou. V úvahu připadají různé formy spolupráce, od založení společného podniku s městem až po ryze privátní projekt s následným odkupem pozemků.

Soukromé firmy mohou při využití areálu kombinovat sportovní i komerční aktivity, případně do lokality navrhnout bytové využití. Podle Demla je také možnost, že by v místě mohla vzniknout další ledová plocha, která by odlehčila ČEZ Aréně a sloužila by pro bruslení veřejnosti a tréninky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).