Menu Zavřít

Pacific Partners o strojírenství

29. 11. 2002
Autor: Euro.cz

Diskuse o praktických aspektech manažerských odkupů

PRAHA (il) - Již třetí setkání členů MBO/MBI Clubu, který zaštiťují společnosti Dresdner Kleinwort Capital a Pedersen and Partners, se uskutečnilo minulý čtvrtek. Organizátoři vyšli vstříc zájmu členů a připavili prezentace, které se týkaly praktických aspektů manažerských odkupů.
Frank Ronchetti a John Gish z firmy Pacific Partners sumarizovali své zkušenosti získané při aktivním vyhledávání MBI příležitostí ve strojírenském sektoru v Česku. Jaroslav Sopuch z Dresdner Kleinwort Capital prezentoval možnosti, jak manažeři mohou provést počáteční vyhodnocení každé MBO/MBI příležitosti z hlediska šancí na proinvestování ze strany fondů private equity a bank. Poul Pedersen srovnal tři základní kariérní možnosti každého manažera: korporátní kariéru, založení vlastní firmy a odkup existující společnosti.
„Z diskusí se členy klubu je stalé patrnější, že předchozí setkání jim umožnila vytvořit si poměrně přesný obrázek o hlavních principech strukturování manažerských odkupů a o tom, jaké typy společností jsou k odkupu managementem vhodné. Začínají nás oslovovat s opravdu dobře promyšlenými projekty. To nás jako poskytovatele kapitálu těší,“ řekl týdeníku EURO, který je mediálním partnerem MBO/MBI Clubu, Jaroslav Sopuch.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).