Menu Zavřít

Ovládnou Elektrotrans

18. 1. 2008
Autor: Euro.cz

Vinci

BRAND24

Francouzská skupina Vinci může koupit 80 procent akcií společnosti Diproton, která kontroluje stoprocentní podíl v dceřiné firmě Elektrotrans. Transakci schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže s tím, že spojení firem nepoškodí český trh.
Podnik doposud ovládala čtveřice podnikatelů Jiří Jukl, Jan Svoboda, Karel Hruška a Petr Dlouhý, kteří si v ní dohromady ponechají dvacet procent. Hodnota transakce nebyla zveřejněna; odhaduje se na několik set milionů korun. Vinci je jedním z největších světových průmyslově-stavebních koncernů a v Česku kontroluje více než padesát firem, kromě jiných Průmstav či Stavby silnic a železnic.
Elektrotrans, jehož obrat předloni dosáhl takřka 550 milionů, se zabývá na území ČR poradenstvím, inženýringem, zpracováním projektů a výstavbou elektrického vedení velmi vysokého napětí pro distribuční soustavu elektrické energie a pro přenosovou soustavu elektrické energie. „Uskutečněním fúze nedojde k nárůstu tržních podílů a subjekt vzniklý spojením navíc bude čelit řadě srovnatelně silných konkurentů,“ komentoval transakci antimonopolní úřad.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).