Ovčí sýr ze salaší je zdrojem infekce

01. srpna 2005, 00:00 - BARBORA MACHKOVÁ
01. srpna 2005, 00:00

Čerstvý ovčí sýr může být příčinou nepříjemných střevních potíží, které každoročně postihnou desítky turistů. Tepelně se totiž neupravuje, a tak jeho konzumenti riskují onemocnění zvané kampylobakterióza. Loni bylo těchto průjmových onemocnění zaznamenáno v Liptovském Mikuláši více než 300.

„Stav nákaz přetrvává, nedošlo ke zlepšení situace,“ komentovala epidemioložka Danica Maslenová.

Chovatelé ovcí si naopak myslí, že o zdraví konzumentů je dobře postaráno. „Potravinová správa z Dolního Kubína pravidelně odebírá vzorky na kontrolu,“ řekl bača Ján Šuchtár z Liptovského Ondreja.


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
ČNB opět zpřísňuje poskytování hypoték - není ale třeba panikařit
Tři čtvrtiny z nás miluje „šopingování“
Cestovní pojištění na dovolenou: ano, nebo ne?
Jak legálně pracovat s manželkou ve vlastním podniku
Jak se počítá náhrada mzdy během pracovní neschopnosti?
Auta
Mazda MX-5 nově nabídne vyšší výkon a lepší polohu za…
Volvo S60 už nemá diesel a vyrábí se v USA. Nechybí ani sportovní verze
Test Ducati Monster 797: Žádná dáma!
BMW řady 8 se dočká také kabrioletu a sedanu, prozrazují uniklé skici
Právě vychází časopis Auto motor a sport 7/2018
Technologie
Opozdí se nová generace GeForce? Nvidia má prý problém se sklady plnými starších GPU
4K televizor Philips 7503 (vyzkoušeno)
Justin Sun, tvůrce „nového internetu“, kupuje BitTorrent za více než 100 milionů dolarů
Samsung pokračuje ve vývoji vlastního GPU. Míří s ním i na AI a samořiditelná auta
Google Podcasty sází na integraci a chytré doporučování pořadů
Hry pro příležitostné hráče