Menu Zavřít

Otevřený dopis zákonodárcům

8. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Vážení poslanci, vážení senátoři, obracíme se na Vás jako na zákonodárce, které jsme si demokraticky zvolili, abyste naším jménem rozhodovali o zákonech této země. V nejbližších dnech budete projednávat reformu veřejných financí, tedy soubor novel zákonů, které mají za cíl vyvážit příjmy a výdaje státu tak, aby nedocházelo k nadměrnému zadlužování celé naší společnosti.

DOPIS

Žádáme Vás, abyste při projednávání těchto zákonů brali v potaz zájmy všech skupin obyvatelstva. Nejen těch, které sáhnou po takových nástrojích nátlaku, jako je stávka. Reforma veřejných financí, jak je předkládána Parlamentu, by postihla nejvíce živnostníky a drobné podnikatele, navíc paradoxně především ty, kteří dodržují zákony a platí daně. Aplikace takových zákonů by se jednoznačně negativně podepsala na vývoji české ekonomiky. Dopad by přitom pocítili všichni občané naší země. Součástí reformy veřejných financí musí být kroky vlády ČR směřující k efektivní kontrole vyplácených státních dávek - podpory v nezaměstnanosti, nemocenských dávek, sociální podpory. V tomto ohledu je předkládaný návrh reformy veřejných financí naprosto nedostatečný. Vážení poslanci, vážení senátoři, volili jsme Vás jako podnikatelé a předpokládali jsme, že budete hájit naše zájmy. Budeme tedy nyní pozorně sledovat, zda se zasadíte o přijetí vyvážené reformy veřejných financí a zajistíte tak dlouhodobou stabilizaci příjmové a výdajové stránky státního rozpočtu.

BRAND24

(Svůj podpis k dopisu můžete připojit na kterémkoli pracovišti HK ČR v její regionální či oborové síti (viz www.komora.cz) nebo písemně na adresu HK ČR, Freyova 27, 190 00 Praha 9 či faxem na číslo 224 096 221 nebo e-mailem na adresu info@komora.cz.)

Vážení čtenáři! Budeme rádi, podělíte-li se s námi o svoje názory, reakce na naše články i podněty ze života. Pište nebo telefonujte: Profit V inohradská 1511/230, 100 00 Praha 10 tel.: 225 010 366, fax: 225 010 377 profit@profit.cz kont. osoba: Michaela Kotíková

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).