Menu Zavřít

Otec prvního českého 3G odchází

4. 2. 2011
Autor: Euro.cz

Telefónica O2

BRAND24

Stanislav Kůra, dlouholetý manažer společnosti Telefónica O2, odešel na konci ledna z největší české telekomunikační firmy a hodlá se věnovat svým podnikatelským aktivitám. Dvaačtyřicetiletý Kůra strávil v Českém Telecomu a Eurotelu, z nichž později vznikla Telefónica, téměř šest let.
Během svého působení ve firmě vystřídal několik pozic. Začínal jako manažer zodpovědný za spuštění UMTS/3G služeb, což se Eurotelu jako prvnímu operátorovi v Česku podařilo. Poté byl ředitelem pro strategii a rozvoj produktů, přičemž po spojení fixního a mobilního operátora, na kterém se rovněž podílel, se stal zodpovědný za tutéž oblast ve společnosti Telefónica O2. Od roku 2008 byl rovněž zodpovědný za velkoprodej, zákaznické služby a byl součástí devítičlenného nejvyššího vedení české Telefóniky.
V ICT branži se Kůra pohybuje přes dvacet let. Dříve například pracoval pro firmy Unisys či Deloitte & Touche. Velkou část kariéry strávil v poradenské firmě McKinsey, pro niž pracoval nejen v pražské pobočce, ale i v Silicon Valley.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).