Menu Zavřít

Ostravský čtyřlístek na Černé louce

7. 4. 2003
Autor: Euro.cz

Předvelikonoční výstavy myslí na celou rodinuJaro je mimo jiné obdobím rekonstrukcí bytů či obměny jejich zařízení, dobou plánování dovolených, plné ruce práce mají zahrádkáři. Zajímavé informace inspiraci pro tyto činnosti nabízejí 10.-13. 4. 2003 Ostravské výstavy, a. s.

Předvelikonoční výstavy myslí na celou rodinu

Jaro je mimo jiné obdobím rekonstrukcí bytů či obměny jejich zařízení, dobou plánování dovolených, plné ruce práce mají zahrádkáři. Zajímavé informace inspiraci pro tyto činnosti nabízejí 10.-13. 4. 2003 Ostravské výstavy, a. s.

Všichni pravidelní návštěvníci ostravského výstaviště již ví, že když se blíží jaro, tak také začíná jarní čtyřlístek výstav Domov, Dovolená a Region, Květy na Černé louce a Myslivost.

Pro příjemný domov

Na výstavě Domov 2003 se již tradičně představí firmy, které mají co říci našim domácnostem, jejich dovybavení, úpravám, renovacím či kompletním výměnám nábytku, koupelen, kuchyní a interiérových doplňků. K hezkému domovu ale patří i dobrá pohoda, odpočinek, a to i aktivní. Proto nedílnou součástí této výstavy jsou doprovodné akce, které přinášejí inspiraci, nápady, jak si domov zpříjemnit, zútulnit, ale také v něm relaxovat. Proto na této výstavě je i místo pro soubornou výstavu Autorů a přátel živelné tvorby, na níž budou vystavena umělecká díla autorů Romana Dubského, Steliana Pavlici a Diany Nazarco. Pro ty, kteří rádi tvoří a vylepšují byt sami, je určeno Centrum pro šikovné ruce, kde lze nalézt plno zajímavých a jednoduchých nápadů, jak si nápaditě dotvořit byt či dům. Součástí tohoto centra je také Galerie pro každého. V Centru pro šikovné ruce si návštěvníci mohou za pomoci výtvarníků z Galerie pro každého namalovat podle své vlastní fantazie tričko, které si také odnesou domů. K této výstavě zřejmě patří i módní přehlídky či prezentace kosmetiky, jež se konají každý den po dobu trvání výstavy.

K moři, nebo ve vlasti?

Jaro je obdobím, kdy se začínají plánovat dovolené. Pro někoho to může být dilema: jet do ciziny k moři, nebo poznávat krásy vlasti? Pomoci při rozhodování může druhá ze čtyřlístku ostravských výstav - Dovolená. Ta je v letošním roce rozšířena o výstavu Region, kde se budou představovat jednotlivé kraje České republiky, ale také vojvodství z příhraničí v Polsku. Výstavy Dovolená se pravidelně účastní všechny významné společnosti, které působí v oblasti cestovního ruchu, jako je Čedok, Fischer, Kovotour plus, Firou tour a další společnosti, nejen z ostravského regionu. Proto si mohou všichni návštěvníci pohodlně prohlédnout, vybrat a posoudit, s kým a kam na letošní dovolenou. První dva dny výstavy se v konferenčním sále na výstavišti bude hovořit na téma Cestovní ruch - šance pro rozvoj regionu. Je nesporné, že rozvoj cestovního ruchu nabízí řadu nových podnikatelských a pracovních příležitostí a samozřejmě také nezanedbatelné příjmy. V této souvislosti stojí za zmínku nedávno zveřejněný materiál České centrály cestovního ruchu, který uvedl 55 překážek rozvoje cestovního ruchu. Podnikatelé a manažeři působící ve službách spojených s cestovním ruchem (ale také představitelé místní správy) tedy mohou i zde získávat informace o tom, jak to dělají jiní, seznamovat se s jejich zkušenostmi atd.

Pro radu k odborníkům

Na letošní výstavě Květy na Černé louce se podílí také Český zahrádkářský svaz z Frýdku-Místku, který je odborným garantem výstavy a bude mít také přímo na výstavišti poradnu pro všechny zahrádkáře. Premiéru měla tato poradna vloni a setkala se s takovým úspěchem, že v letošním roce musí být prostor pro poradnu samostatně oddělen, aby všichni zájemci o zahradničení měli klid a prostor pro získání potřebných informací. Na výstavě samozřejmě nebudou chybět potřebné jarní sazeničky, a to jak na zahrádky, tak do truhlíků či jiné sadbové plochy. Stejně tak nebude chybět zahradní nářadí, zahradní technika apod. Návštěvníci si také mohou vyzkoušet svou zručnost v řezání ruční pilou - každý den trvání výstavy, vždy v 11.00, 14.00 a 17.00 hodin je možné soutěžit v řezání ruční pilou na čas o hodnotné ceny. Výstava Myslivost představí letos pestrou přehlídku trofejí, preparátů a fotografií, a to jak z České republiky, tak z Polska a Slovenska. Nebudou chybět ani firmy nabízející zboží a doplňky pro všechny zapálené nimrody.

Zajímavý program

O některých doprovodných akcích jsme se již zmínili v souvislosti s jednotlivými výstavami, k nimž se tyto akce vztahují především. Jejich přehled jsme tím samozřejmě nevyčerpali. Bohatý doprovodný program je na tomto čtyřlístku ostravských výstav již tradiční - ať již to jsou módní přehlídky, zvěřinové hody, řemeslná tvůrčí dílna pro malé i velké, dny regionu, aktivní dovolená s ukázkami aerobiku, břišních tanců a fitness. Další ze zajímavostí doprovodného programu je soutěž o Kraslici roku. Letošní ročník se koná po dlouhé době před Velikonocemi, proto pořadatelé dávají prostor všem, kdo umí malovat velikonoční vajíčka. Své umění ukáží dospělí i děti. Sami návštěvníci rozhodnou o tom nejkrásnějším vajíčku.

Domov

Ročník: 14

Termín: 10.-13. 4. 2003

Místo: Výstaviště Černá louka, Ostrava

Pořadatel: Ostravské výstavy, a. s.

Otevírací doba: 9.30-17.30 hod.

Nomenklatura: Bydlení, odpočinek zábava - výstava pro celou rodinu

Dovolená a Region

Ročník: 6

Termín: 10.-13. 4. 2003

Místo: Výstaviště Černá louka, Ostrava

Pořadatel: Ostravské výstavy, a. s.

Otevírací doba: 9.30-17.30 hod.

Nomenklatura: Výstava cestovního ruchu

Květy na Černé louce

Ročník: 8

Termín: 10.-13. 4. 2003

Místo: Výstaviště Černá louka, Ostrava

Pořadatel: Ostravské výstavy, a. s.

Otevírací doba: 9.30-17.30 hod.

Nomenklatura: Potřeby pro zahradu, pole, les. Výstava květin.

Myslivost

Ročník: 4

Termín: 10.-13. 4. 2003

Místo: Výstaviště Černá louka, Ostrava

Pořadatel: Ostravské výstavy, a. s.

Otevírací doba: 9.30-17.30 hod.

Nomenklatura: Všeobecná výstava o myslivosti

BRAND24

Doprovodné akce dubnových veletrhů v Ostravě nabízejí i módní přehlídky.

ILUSTRAČNÍ FOTO: ARCHIV

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).