Menu Zavřít

OPPI podpoří právní ochranu českých nápadů a vynálezů

2. 9. 2011
Autor: profit

Podnikatelé mohou od včerejšího dne opět získat podporu na právní ochranu svých nápadů a vynálezů. Ministerstvo průmyslu a obchodu totiž znovu otevřelo program Inovace – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví pro příjem nových žádostí. Celkově je pro druhou výzvu a její prodloužení připravených 50 milionů korun. Program je součástí Operačního programu Podnikání a inovace.

Foto: Profimedia.cz

Každý dobrý nápad a vynález posiluje konkurenceschopnost České republiky. Náklady na jejich právní ochranu jsou však zejména pro malé a střední podniky vysoké. Proto Ministerstvo průmyslu a obchodu připravilo speciální program, ze kterého malí a střední podnikatelé, veřejné výzkumné instituce, vysoké školy i fyzické osoby mohou získat podporu právě na ochranu práv průmyslového vlastnictví,“ vysvětluje ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

Úspěšní žadatelé mohou získat dotaci až do výše jednoho milionu korun,“ říká Petr Očko, ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje a dodává: „Cílem celého programu Inovace je zvýšení inovačního potenciálu domácích podnikatelů, protože právě to je základní podmínkou pro posílení konkurenceschopnosti české ekonomiky. Ochrana práv průmyslového vlastnictví je nezbytnou součástí tohoto procesu,

Registrační žádosti o podporu začíná agentura CzechInvest přijímat právě dnes; konec je naplánovaný na poslední zářijový den 2012,“ říká generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek a dodává: „Agentura CzechInvest výzkum, vývoj a inovace podporuje nejen prostřednictvím dotací z Operačního programu Podnikání a inovace, ale také mnoha jinými projekty. Do budoucna navíc plánujeme zaměřit své služby ještě více na růst znalostní ekonomiky a investic právě do inovací.“

BRAND24

Příjem plných žádostí do programu Inovace – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví začíná stejně jako příjem registračních žádostí také dnes, skončí ovšem až 4. ledna 2013. Podporu je možné získat na zajištění patentů a užitných vzorů jak v České republice, tak v zahraničí, a také na registraci ochranných známek v zahraničí.

Žádosti o dotace ze všech dotačních programů Operačního programu Podnikání a inovace, tedy včetně programu Inovace – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví, lze spravovat výhradně prostřednictvím aplikace eAccount na internetové stránce www.czechinvest.org. Se svými dotazy se mohou zájemci obracet na informační linku o programech podpory podnikání 800 800 777, která je jim zdarma k dispozici ve všední dny od 9 do 13 hodin. Své podnikatelské záměry, dotazy k aplikaci eAccount nebo k možnosti získání elektronického podpisu lze konzultovat také v síti 13 regionálních kanceláří CzechInvestu, a to v pracovní dny od 8 do 16.30 hodin. Více informací na http://www.czechinvest.org/regionalni-kancelare.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).