Menu Zavřít

Operátor Volný spustí televizi přes telefon

27. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Telekomunikační operátor Volný začne komerčně nabízet televizi přes telefonní linky až v prvním čtvrtletí příštího roku. Firma nyní službu testuje v pilotním provozu a původně plánovala její ostrý provoz ještě před Vánoci. Důvodem je podle zástupců opožděná dodávka potřebných modemů a set top boxů, dokončování smluv s poskytovateli obsahu i snaha co nejlépe službu připravit.

BRAND24

Volný chce, stejně jako konkurenční Telefónica O2 , pro vysílání využít vlastní vysokorychlostní sítě ADSL2+. Technologie ADSL2+ je rychlejší variantou klasického připojení k internetu přes telefonní linku ADSL. Volný začal ADSL2+ nabízet v říjnu loňského roku. V příštím roce chce pokrývat 40 procent telefonních linek, které si bude pronajímat od Telefóniky O2.

Od září nabízí firma O2 televizi přes pevnou linku i ADSL a koncem října měla přes 5000 zákazníků. Cena základní nabídky začíná na 449 Kč. Další konkurent, společnost Radiokomunikace, uvažuje o nabídce filmů na přání přes internet. Volný nabízí ADSL2+ s rychlostí deset megabytů za sekundu, což je dvojnásobek proti klasickému ADSL, v Praze, Brně, Ostravě, Mladé Boleslavi, Kladně a Příbrami.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).