Menu Zavřít

Opatrní šéfové

15. 10. 2010
Autor: Euro.cz

Hospodářství

BRAND24

Česká ekonomika má v následujících šesti měsících příznivé vyhlídky, myslí si většina šéfů velkých tuzemských firem. Při zaostření na své společnosti jsou ale vedoucí manažeři českých podniků v některých ohledech zdrženlivější. Vyplývá to z aktuálního Indexu podnikatelského očekávání společnosti Deloitte, který monitoruje názory generálních ředitelů největších společností z Česka, Polska, Maďarska, Slovenska, Chorvatska a Rumunska.
„Data ukazují, že v otázce očekávaného vývoje ekonomiky si Česká republika nestojí špatně – průzkum ukázal nejen třetí nejvyšší hodnotu mezi sledovanými zeměmi, ale zejména výrazné zlepšení proti minulému čtvrtletí,“ zdůraznil ředitel oddělení consultingu společnosti Deloitte Luděk Niedermayer.
Nárůst optimismu ukázala anketa ve většině ze šesti sledovaných zemí, zejména na Slovensku. S pozitivními vyhlídkami tamní ekonomiky počítá 71 procent dotázaných manažerů, v Česku se takto vyjádřilo 59 procent respondentů. Nejpesimističtější prognózu ze sledovaných zemí vykázalo tradičně Chorvatsko, kde stále více než polovina manažerů počítá se zhoršením ekonomických podmínek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).