Menu Zavřít

Olomoucko se připravuje na unijní dotace

6. 8. 2007
Autor: Euro.cz

O dotace na opravy silnic, škol a knihoven, projekty rozvoje cestovního ruchu či sociální programy se budou v následujících letech ucházet u Evropské unie samosprávy z Olomouckého kraje. Očekávají, že v novém plánovacím období EU, v letech 2007 až 2013, získají z evropských fondů částky v řádu stamilionů až miliard korun.

O dotace z EU budou usilovat radnice i hejtmanství. Jeho vedení předpokládá, že ročně získá z evropských fondů 1,35 miliardy korun na Regionální operační program. Kvůli spolufinancování evropských projektů kraj uzavřel smlouvu s Evropskou investiční bankou, podle níž si kraj může u banky půjčit do roku 2013 tři miliardy korun.

CONTENT24

Vedení Olomouce očekává, že by mohlo ročně dosáhnout na zhruba 300 milionů korun z evropských fondů. Dotace by radnice chtěla využít například na opravy silnic, rozvoj cestovního ruchu či modernizaci Výstaviště Flora.

Představitelé Přerova, Šumperku a Jeseníku předpokládají, že do jejich městských pokladen z Bruselu přitečou v mezidobí do roku 2013 stamiliony korun. Prostějovská radnice bude podle místostarosty Vlastimila Uchytila žádat o příspěvek na vybudování nové komunikace, zateplení fasád škol či rekonstrukci místního zámku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).