Menu Zavřít

Olomouc oživí bývalá kasárna v Neředíně

2. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Olomoucká radnice se letos pustí do regenerace bývalých kasáren v městské části Neředín, které jsou zdevastované. Investice si vyžádá v první fázi více než 36 milionů korun. „Areál budou po úpravách využívat podnikatelé,“ řekl náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

Město zahájí první etapu investice v únoru, hotová by měla být letos v červenci. Regenerace bude zahrnovat například demolici objektů, které jsou v havarijním stavu, odvoz odpadků a kontaminovaných konstrukcí a vybudování nového vjezdu do areálu.

BRAND24

Cílem města je přebudovat kasárna na průmyslovou zónu či technologický park. Na první etapu regenerace areálu by měla v budoucnu navázat druhá část. Kdy se do ní město pustí, zatím není zřejmé. „Termín je závislý na tom, kdy se městu podaří dořešit majetkoprávní vztahy. Část pozemků patří soukromým vlastníkům, radnice se bude snažit je od nich koupit,“ vysvětlil Šnevajs.

Kasárna za neředínským letištěm využívala sovětská armáda jako automobilový opravárenský podnik. Mimo jiné kvůli špatnému skladování pohonných hmot armády je areál zamořen nebezpečnými látkami.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).