Menu Zavřít

OEZ otevře výrobu v Králíkách a nabídne 130 pracovních míst

12. 7. 2011
Autor: profit

Letohradský podnik OEZ, největší výrobce nízkonapěťových jisticích produktů v České republice, chystá v příštím roce rozšíření svého výrobního programu. Pro rozšíření výroby bude využit průmyslový areál v Králíkách, kde bude firma vyrábět zcela nový druh jisticích produktů.

OEZ otevře výrobu v Králíkách a nabídne 130 pracovních míst

Foto: Profimedia.cz

Výroba přinese 130 nových pracovních míst. Toto rozhodnutí vychází z celosvětové optimalizace výroby nízkonapěťových jisticích produktů koncernu Siemens, do kterého podnik OEZ patří. Součástí optimalizace je ukončení výroby doplňkového pojistkového programu v provozu ve Výprachticích. Tamní zaměstnanci dostanou příležitost k práci v ostatních provozech společnosti OEZ.

Letohradský podnik OEZ zažívá dva roky po světové hospodářské recesi opět rozvoj. V posledních dvou letech došlo nejen ke zvýšení, ale i rozšíření výroby, a tím i zvýšení počtu pracovních míst.  V rámci spolupráce s mateřským koncernem Siemens je do Česka postupně umisťována náročnější výroba s vyšší přidanou hodnotou. Na podzim minulého roku byla do Letohradu přesunuta výroba vzduchových jističů z Berlína. Pro tuto výrobu byla postavena nová výrobní hala a otevřeno téměř 200 nových pracovních míst. Od roku 2009 se počet zaměstnanců zvýšil téměř o 40 procent na rekordní úroveň 1800 zaměstnanců.

OEZ se stal pro Siemens důležitou základnou se stále rostoucím podílem vysoce kvalifikované práce, například v oblasti vývoje a výzkumu. Proto je do Česka postupně umisťována náročnější výroba s vyšší přidanou hodnotou. Dochází k posílení našeho postavení, rozšíření výrobního programu i počtu pracovních míst,“ komentuje plánované změny Roman Schiffer, ředitel společnosti OEZ.

CONTENT24

V příštím roce chce firma OEZ zahájit výrobu zcela nového produktu, a to v průmyslovém areálu v Králíkách. „Králíky požadavkům nové výroby vyhovují nejlépe. Mají dobrou infrastrukturu, jsou zde odpovídající výrobní a skladové plochy s možností dalšího rozšiřování a v neposlední řadě je tu také otevřený trh práce,“ vysvětluje Roman Schiffer, ředitel společnosti OEZ, a dodává: „V Králíkách během následujících dvou let zaměstnáme až 130 lidí.

Mezinárodní reorganizace výroby jisticích produktů koncernu Siemens se dotkne také provozu ve Výprachticích, ve kterém v současnosti pracuje 110 zaměstnanců. V březnu 2012 dojde k ukončení výroby tamního pojistkového programu. Zaměstnanci dostanou příležitost v ostatních provozech společnosti OEZ.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).