Menu Zavřít

Octavie míří na Slovensko

11. 10. 2007
Autor: Euro.cz

Škoda Auto

CONTENT24

Největší evropská automobilka Volkswagen příští měsíc rozhodne o tom, zda bude její bratislavská továrna vyrábět Škodu Octavia. „Výroba by si nevyžádala žádné větší investice či zvyšování kapacit,“ tvrdí Andreas Tostmann, předseda divize Volkswagen Slovakia. Škoda Auto již minulý měsíc oznámila, že jí bratislavská továrna VW pomůže navýšit výrobu octavií, jež jdou v poslední době výborně na odbyt.
Slovenská divize VW je dle tržeb největším podnikem v zemi. Je rovněž největším slovenským exportérem s patnáctiprocentním podílem na celkovém vývozu. „Octavia je jednou z možností v našem plánování. K rozhodnutí dospějeme v polovině listopadu,“ upřesnil Tostmann. Bratislavská továrna Volkswagenu má maximální výrobní kapacitu 270 tisíc vozů ročně, loni vyprodukovala téměř 238 tisíc aut. Tostmann potvrdil agentuře Reuters svou květnovou prognózu, dle níž se v letošním roce výroba zvýší na zhruba čtvrt milionu vozidel.
Člen představenstva Škody Auto Martin Jahn zase koncem září prohlásil, že s výrobou octavií v Bratislavě by se mělo začít v příštím roce a že objemy budou záležet na poptávce trhu. Tostmann poté uvedl, že množství ani přesné načasování zahájení výroby zatím nejsou stanoveny.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).