Menu Zavřít

Oči téměř kočičí

21. 7. 2003
Autor: Euro.cz

ImageJaké jsou letošní trendy v líčení očí?V. Hornová, PrahaHitem je lesk. Samozřejmě ne všechny lesklé trendy je možné zakomponovat do všech produktů. Proto se používají hlavně ve rtěnkách, multifunkčních tvářenkách či očních stínech, méně pak již v make-up a pudrech.

Image

Jaké jsou letošní trendy v líčení očí?

V. Hornová, Praha

BRAND24

Hitem je lesk. Samozřejmě ne všechny lesklé trendy je možné zakomponovat do všech produktů. Proto se používají hlavně ve rtěnkách, multifunkčních tvářenkách či očních stínech, méně pak již v make-up a pudrech. Přes léto se pozornost světa módního dekorativního byznysu logicky stahuje většinou k ústům. T a jsou centrem pozornosti. Při dovolených, kdy odhazujeme zbytky upjatých rolí, není na líčení očí místa. Na podzim je tomu právě naopak. Žena své odhalené tělo začíná díky studenějšímu počasí skrývat, a tak se nám opět vrací do středu zájmu a pozornosti oči. Letošní podzim nebude výjimkou. Naopak - bude k očím velmi náročný. Převažujícím znakem současného trendu je silná linka obkružující oči kolem dokola. Trendy se vrací k inspiraci do let 60tých. Jejich návrat však není otrocký. Odlišením jsou stíny, které kopírují tuto linku a v jemně rozmazané podobě se roztírají až do ztracena. U velkých očí se doporučuje linku vést kajalovou tužkou i vnitřkem oka. Může vést i lehce mimo oči do stran. Stíny však kopírují pohyblivé víčko - nenanášejí se až těsně pod obočí, ale pouze na pohyblivou část. Oči se tak při použití ostrých zakončujících úhlů stávají skoro kočičími. Z praktického hlediska bude toto líčení oči zužovat a protahovat do šířky. Líčení vyžaduje preciznější techniku a hlavně vynikající pomůcky neboli štětce k líčení. Roztřepenými štětinkami tenkou linku nevykreslíte ani při sebelepší námaze. Barvy, které se letos na podzim dostávají na výsluní, jsou tedy velmi syté, tmavé. Jejich barevnost však bude opět velmi rozmanitá. Nebudou výjimkou kombinace fialové, zelené, šedomodré či zlaté. Nosným prvkem dramatického vzhledu bude linie očí. Matně se vybavují reminiscence na Oldřicha Nového: „Zavřete oči, odcházím“. Ale já věřím, že ve vašem případě budou spíše přicházet.

Týdeník Profit Rubrika „Styl“ - poradna Vinohradská 1511/230, 100 00 Praha 10 e-mail: styl@profit.cz, vizazista@tiscali.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).