Menu Zavřít

Ochutnali jsme za vás

3. 3. 2003
Autor: Euro.cz

Neuburské 2000 mešníVýrobce: Znovín ZnojmoCena v maloobchodě: 134 KčCharakteristikaBarva: středně žlutáVůně: s nádechem meduChuť: svěží, harmonickáHodnoceníOdrůdově odpovídající a celkově dobrý dojem zanechal mešní "Naiburg" ze Znovínu, přestože se nejedná o víno s přívlastkem.

Neuburské 2000 mešní

Výrobce: Znovín Znojmo

Cena v maloobchodě: 134 Kč

Charakteristika

Barva: středně žlutá

Vůně: s nádechem medu

Chuť: svěží, harmonická

Hodnocení

Odrůdově odpovídající a celkově dobrý dojem zanechal mešní „Naiburg“ ze Znovínu, přestože se nejedná o víno s přívlastkem. Medová, trochu ostřejší vůně, vyvážené kyseliny spolu s poměrně příjemnou dochutí jej řadí kvalitou mezi nadprůměr a zároveň i do kategorie dobrých nákupů.

Celkový dojem: 3,5

Výhodnost nákupu:3

Veltlínské červené rané 2000

Výrobce: Vinium Velké Pavlovice

Cena v maloobchodě: 79,90 Kč

Charakteristika

Barva: zlatožlutá

Vůně: kořenitá

Chuť: řídká, nevýrazná

Hodnocení

S víny od firmy Vinium se lze setkat v několika kvalitativních úrovních. Řada „selection“ reprezentuje střední hladinu a stojí nepochybně výše než vína základní řady. Přesto se jedná o ploché a celkově nevýrazné víno, kde z průměru vyčnívá jenom docela zajímavá kořenitější vůně.

Celkový dojem: 2,5

BRAND24

Výhodnost nákupu:2

Hodnocení: Celkový dojem z vína označuje počet plných sklenic. Minimum je půl sklenice, maximum pět sklenic. Výhodnost nákupu poměřuje kvalitu vína s cenou, nejlevnější víno tedy nemusí být právě dobrá koupě, a naopak relativně dražší láhev může být skvělým tipem. Maximum je pět, nejméně jedna mince.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).