Menu Zavřít

Ochutnali jsme za vás

29. 10. 2002
Autor: Euro.cz

Sauvignon pozdní sběr 1999 Tanzberg Mikulov Cena v maloobchodě: 290 Kč (0,5 l) Charakteristika: Barva: světlá, zlatožlutá Vůně: jemná, broskvová, nasládlá Chuť: ostřejší, ale plná, se zřetelnou kyselinou Hodnocení: Patrně nejmodernější vinařský provoz u nás produkuje výhradně přívlastková vína.

Sauvignon pozdní sběr 1999

Tanzberg Mikulov Cena v maloobchodě: 290 Kč (0,5 l)

Charakteristika:

Barva: světlá, zlatožlutá

Vůně: jemná, broskvová, nasládlá

Chuť: ostřejší, ale plná, se zřetelnou kyselinou

Hodnocení: Patrně nejmodernější vinařský provoz u nás produkuje výhradně přívlastková vína. Dokonalá prezentace - od láhve přes kapsli až k etiketě, ale především na moravské poměry vysoká cena, kladou laťku očekávání hodně vysoko. Víno ale nezklame. Jemná broskev ve vůni by mohla sloužit jiným sauvignonům téměř za příklad. Čistota zpracování je obdivuhodná, a i když v chuti k dokonalosti přeci jen krůček chybí, nabídne toto víno jak odpovídající požitek z přímé konzumace, tak i potenciál k ležení ve sklepě.

Celkový dojem:

BRAND24

Výhodnost nákupu: * Cabernet Franc 2000 Kiskörös KFT, Maďarsko Cena v maloobchodě: 75 Kč (0,5 l) Charakteristika: Barva: cihlově červená Vůně: mírně ovocná, málo jemná Chuť: s ovocnými tóny, neharmonická Hodnocení: Maďarsko je proti nám vinařským obrem - 132 000 hektarů vinic představuje více než desetinásobek rozlohy vinohradů u nás. Mimořádně příznivé podmínky však dosud nenacházejí odpovídající výraz v kvalitě produkce. Na náš trh navíc často míří jen vína nejnižší kategorie. Barva tohoto Cabernetu Franc je nezvykle světlá, vůně má sice odrůdový charakter, ale jakoby v chemické podobě. Chuť je akceptovatelná, ale „selská“ a mírně palčivá. Celkový dojem:

Výhodnost nákupu: **

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).