Menu Zavřít

Ochutnali jsme za vás

25. 11. 2002
Autor: Euro.cz

Beaukett 2001 Robertson Winery, Jižní Afrika Cena v maloobchodě: 239 Kč Charakteristika: Barva: žlutozelená Vůně: silně citrusová, nasládlá, měkká Chuť: plná, až "limonádově" ovocná, v závěru trpká Hodnocení: Vína z Jižní Afriky se na náš trh dostala v nepříliš dávné době.

Beaukett 2001

Robertson Winery, Jižní Afrika Cena v maloobchodě: 239 Kč

Charakteristika:

Barva: žlutozelená

Vůně: silně citrusová, nasládlá, měkká

Chuť: plná, až „limonádově“ ovocná, v závěru trpká

Hodnocení: Vína z Jižní Afriky se na náš trh dostala v nepříliš dávné době. Bohužel iz této země převažuje v našich obchodech nabídka zcela základních, velmi komerčně laděných vín. „Beaukett“ od známého podniku Robertson je klasickým příkladem dobře vyhlížejícího marketingového vína, které všechno své úsilí koncentruje do prvního kontaktu. Ten má zákazníka oslovit jak líbivou vůní, tak i sladce vtíravou plností.

Celkový dojem: 2,5

Výhodnost nákupu: 2

Ludmila

Vinné sklepy J. Lobkowicze, Mělník Cena v maloobchodě: 179 Kč

Charakteristika:

Barva: velmi světlá až bezbarvá

Vůně: cukernatý meloun

Chuť: neurčitá, suchá

Hodnocení: České vinařské oblasti to nemají jednoduché - oproti Moravě jim schází v průměru jeden stupeň Celsia. Mělnická Ludmila se prezentuje osobitou, historickou láhví. Tím však výčet pozitiv končí. Nevýrazná barva, předlistopadová vůně doslazených vín a těžko postižitelná, nezřetelná chuť - to je celková charakteristika dnešní podoby tohoto známého vína. Zatímco touha hledat harmonii vína a jídla se u nás prosazuje jen pomalu, večerní láhev na stole obklopená slanými tyčinkami a chipsy není v české domácnosti ničím výjimečným.

Celkový dojem: 2

BRAND24

Výhodnost nákupu: 2

Hodnocení: Celkový dojem z vína označuje počet plných sklenic. Minimum je půl sklenice, maximum pět sklenic. Výhodnost nákupu poměřuje kvalitu vína s cenou, nejlevnější víno tedy nemusí být právě dobrá koupě, a naopak relativně dražší láhev může být skvělým tipem. Maximum je pět, nejméně jedna mince.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).