Menu Zavřít

Ochutnali jsme za vás

9. 12. 2002
Autor: Euro.cz

Rulandské bílé 1999 Révovín V. Bílovice Cena v maloobchodě: 69 Kč Charakteristika: Barva: zlatožlutá Vůně: mírná citrusová kůra s trochou trpkosti Chuť: odpovídající vůni, citrusová, kyselejší Hodnocení: V cenové kategorii kolem sedmdesáti korun se na trhu obvykle nachází poměrně unifikovaná produkce z dílen našich velkovýrobců.

Rulandské bílé 1999

Révovín V. Bílovice

Cena v maloobchodě: 69 Kč

Charakteristika:

Barva: zlatožlutá

Vůně: mírná citrusová kůra s trochou trpkosti

Chuť: odpovídající vůni, citrusová, kyselejší

Hodnocení: V cenové kategorii kolem sedmdesáti korun se na trhu obvykle nachází poměrně unifikovaná produkce z dílen našich velkovýrobců. „Rulanda“ z Habánských sklepů je velmi příjemným zpestřením, které nabízí za málo peněz hodně muziky. Ve vůni i chuti jsou sice stopy nahořklé chuti, ty ale ustupují pod celkově pozitivním dojmem trochu ostřejších citrusových plodů.

Gavi 2001

Orsola, Itálie

Cena v maloobchodě: 259 Kč

Charakteristika:

Barva: velmi světlá, mírné perlení

Vůně: jemná, ale nevýrazná

BRAND24

Chuť: jižního typu s nižší kyselinou, málo zřetelná

Hodnocení: Italské Gavi patří k početné řadě vín, která bez problémů vypijete a marně budete vzpomínat, jak vlastně chutnalo. U nás neznámá odrůda Cortese z této oblasti totiž ničím neurazí, ale zároveň nenabídne nic, čím by zaujala. Nevtíravá, ale nezřetelná vůně a mírně tělnatější chuť vzdáleně připomínající Pinot blanc - to je za 259 Kč málo.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).