Menu Zavřít

Ochutnali jsme za vás

4. 11. 2002
Autor: Euro.cz

Merlot 2000 Vin de Pays d´Oc Domaine Peiriére Cena v maloobchodě: 208 Kč Charakteristika: Barva: sytá, rubínově červená Vůně: černý rybíz, lesní podhoubí Chuť: hlubší, jižní chuť, černý rybíz, ostružiny Hodnocení: Toto víno je ověnčeno zlatou medailí z vinařského festivalu v Pardubicích.

Merlot 2000 Vin de Pays d´Oc

Domaine Peiriére

Cena v maloobchodě: 208 Kč

Charakteristika:

Barva: sytá, rubínově červená

Vůně: černý rybíz, lesní podhoubí

Chuť: hlubší, jižní chuť, černý rybíz, ostružiny

Hodnocení: Toto víno je ověnčeno zlatou medailí z vinařského festivalu v Pardubicích. Merlot je to jistě pěkný a typický. A věřím, že jak si na svou stranu získal porotce, tak osloví i zákazníka. Souvisí to s jeho charakterem - ve vůni a chuti je totiž poměrně výrazný a drsný, takže téměř okamžitě „zaútočí“ na vaše smysly. Z pohledu požadavků na francouzská vína však postrádám větší harmonii, jemnost a vytříbenost.

Celkový dojem: * Výhodnost nákupu: *

Tramín červený

Družstevní vinné sklepy Hodonín

Cena v maloobchodě: 64,90 Kč

Charakteristika:

Barva: sytější žlutá, jasná

Vůně: zprvu tramínově kořenitá, po chvíli spíše chemická

Chuť: málo charakteristická, nevýrazná, s vysokou kyselinou

BRAND24

Hodnocení: Těžko klást nějaké mimořádné nároky na základní, „nepřívlastková“ vína z nižší cenové kategorie. Spíše než hledání pozitivních vlastností jde často o posouzení přítomnosti vlastností negativních. Tramín červený z Hodonína zůstal někde u průměrné laťky. Příznivý dojem z vůně zakrátko zmizí a v chuti stěží najdete nějaké potěšení. Na druhou stranu ničím příliš nevadí a bude-li se rozlévat ve společnosti, která nad vínem nepřemýšlí, bez problému projde.

Celkový dojem: Výhodnost nákupu:

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).