Menu Zavřít

OCHUTNALI JSME

17. 5. 2004
Autor: Euro.cz

Vinařská oblast mikulovská, obec Novosedly, vinice Růžová hora, V inařství Tanzberg, Mikulov Cena v maloobchodě: 371 Kč Barva: světlá, zlatavá, vůně : bohatá, ovocná, citrusová, chuť : výrazně kyselá Bohatá, svěží, lehce citrusová vůně snese ty nejvyšší požadavky.

RYZLINK RÝNSKÝ 2002 POZDNÍ SBĚR

Vinařská oblast mikulovská, obec Novosedly, vinice Růžová hora, V inařství Tanzberg, Mikulov Cena v maloobchodě: 371 Kč Barva: světlá, zlatavá, vůně : bohatá, ovocná, citrusová, chuť : výrazně kyselá Bohatá, svěží, lehce citrusová vůně snese ty nejvyšší požadavky. Na jazyku se ale dočkáme nečekané změny - chuti vévodí výrazná kyselina, téměř zastírající jakékoliv další vjemy. Ty se dají tušit, jsou ale odsunuty do role vzdálených kulis. Je to škoda, protože u vína se 13,5 % alkoholu by nebyl problém dosáhnout podstatně lepší harmonie ponecháním malého množství zbytkového cukru. U vína tohoto typu je ale naděje, že se agresivní kyselost časem zjemní a víno samo se na vrchol dostane během dvou až tří let.

CHARDONNAY 2000 POZDNÍ SBĚR

BRAND24

Vinařská oblast velkopavlovická, obec Velké Bílovice Vinařství Baloun, Velké Pavlovice Cena v maloobchodě: 374 Kč Barva : zlatožlutá, vůně : reduktivní, nevýrazná, chuť : starší, unavená Suverénně vyhlížející láhev sněkolika medailemi od nás i ze zahraničí už dopředu dává najevo svoje sebevědomí. Jenže… Všechny medaile pocházejí z roku 2001, kdy toto víno skutečně bylo ve vynikající kondici a ocenění získalo plným právem. Dnes je jeho výraz podstatně více unavený a vůně ichuť pomalu ztrácejí na kvalitě. Dříve vynikající Chardonnay je už zkrátka a jednoduše za zenitem. Z hlediska technologie na něm ovšem nelze ani dnes najít žádné chyby, víno bylo zpracováno velmi čistě.

Hodnocení pro vás připravuje Tomáš Dominec. Celkový dojem z vína označuje počet plných bodů. Výhodnost nákupu poměřuje kvalitu vína s cenou, nejlevnější víno tedy nemusí být právě dobrá koupě a naopak relativně dražší láhev může být skvělým tipem. Minimum je půl bodu, maximum pět bodů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).