Menu Zavřít

Obchodnice se zážitky

29. 1. 2007
Autor: Euro.cz

LINDA VAVŘÍKOVÁ, MAJITELKA FIRMY ALLEGRIAPřed dvěma lety začala na internetu prodávat neobvyklý artikl - zážitky. Obrat její firmy od té doby vzrostl ze 150 tisíc na 10 milionů. Za nejrychleji se rozvíjející firmu a originální nápad vyhrála celorepublikové klání soutěže Živnostník roku (více v Profitu číslo 41/2006).

LINDA VAVŘÍKOVÁ, MAJITELKA FIRMY ALLEGRIA Před dvěma lety začala na internetu prodávat neobvyklý artikl - zážitky. Obrat její firmy od té doby vzrostl ze 150 tisíc na 10 milionů. Za nejrychleji se rozvíjející firmu a originální nápad vyhrála celorepublikové klání soutěže Živnostník roku (více v Profitu číslo 41/2006).

NÁPADY ZA MILIONY

Její firma Allegria nabízí řízení bagru, let vznášedlem nebo seskok padákem. Pro některé je „superžena“, která má kuráž. Je jí 24 let a dokázala něco, co by jiní nezvládli za život nebo i za dva.

Podnikání má v krvi, dostala jej do vínku po přeslici. Její babička a později i maminka měly obchod s dámskými oděvy. Budoucnost Allegrie vidí Vavříková jasně. Chtěla by ji dotáhnout „co nejvýš, až do oblak“. Netají, že kromě zážitků má i spoustu dalších nápadů. Které to jsou, ale nechce zatím prozradit. „Schovávám si je na den, až Allegria povyroste a budu moci za sebe angažovat výkonného ředitele,“ dodává.

POPELKU ČEKÁ DIPLOMKA

BRAND24

Pracovala několik let brigádně jako hosteska, servírka, fotografka či správkyně webových stránek na dětském táboře v Pensylvánii. Půl roku žila v Austrálii. Po návratu působila v marketingu ve firmě na čárové kódy. Studuje Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy.

Do nového roku vstoupila s předsevzetím, že dopíše diplomku. Přeje si pokračovat ve francouzštině, mít víc času na přátele a své koníčky. Má ráda výlety do Českého Krumlova. O sobotách nedělá nic, když to jde. V neděli jezdí za rodiči. Příliš volna ale nemá. Vesměs neustále pracuje a nikdy nevypíná mobil. Těší se, až se brzy projede zasněženou plání na bílém koni jako Popelka, taky v březnu na lyže, a za dva měsíce na oslavu svých narozenin.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).