Menu Zavřít

O2 arena zaznamenala rekord návštěvnosti

1. 11. 2010
Autor: profit

Více než 86 tisíc diváků prošlo za jediný měsíc největší multifunkční arénou v zemi, O2 arenou.

Foto: Bestsport

To je nejvyšší počet v historii této haly. Letošní říjen tak pokořil dosavadní rekord v roce 2008, kdy O2 arenou prošlo téměř 79 tisíc diváků,“ říká k tomu Jan Tuna, mluvčí BESTSPORT akciová společnost, majitele a provozovatele O2 areny.

Na rekordně vysokou návštěvnost mají vliv úspěšné a velmi atraktivní akce letošního podzimu. V O2 areně se střídali nejlepší hokejisté světa, legendy světové, české a slovenské hudby a samozřejmě hokejisté domácí HC Slavia Praha,“ dodává Jan Tuna.

V říjnu byli diváci v O2 areně svědky např. zahájení nejslavnější hokejové soutěže světa NHL, které vedení kanadsko-americké NHL vyhodnotilo jako nejlepší ze všech zemí Evropy, dále pak koncertů legendárního Carlose Santany, Vanessy Mae, Deep Purple, Elánu a 11-ti kapel s více než šesti desítkami vystupujících během oslav 50 let bigbítu – BEAT FEST.

A úspěšný nebyl jen říjen. Diváci ve velkém počtu navštěvují největší multifunkční arenu v zemi od začátku podzimní sezóny. Od začátku září do konce října prošlo O2 arenou téměř 130 tisíc diváků. Letošní září a říjen tak jsou z hlediska návštěvnosti třetí nejlepší v historii arény (2008 – 143 tisíc diváků, 2006 – přes 130 tisíc diváků). Kromě již zmiňovaných diváci viděli např. Stinga s Royal Philharmonic Concert Orchestra nebo třeba Guns N´Roses.

BRAND24

Divácky atraktivní bude i listopad a prosinec,“ slibuje Jan Tuna. Vše tuto sobotu odstartuje nekonečná taneční noc Transmission, následovat bude senzace jménem Saltimbanco kritiky i diváky oslavované mezinárodní umělecké skupiny Cirque du Soleil, provokativní Lady Gaga si předá pódium v O2 areně s legendou Joe Cockerem a chybět samozřejmě nebudou dech beroucí kousky při freestyle motocrossové show FMX Gladiator Games a nádherní koně při nejúspěšnější evropské jezdecké show Apassionata „Cesta ke hvězdám“.

O2 arena od dob výstavby do konce letošního září přinesla českým veřejným rozpočtům podle propočtů mezinárodně uznávané společnosti KPMG téměř 5 miliard 387 milionů korun. Jako zřejmě jediná aréna v ČR přitom nečerpala a nečerpá ani korunu z veřejných peněz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).