Menu Zavřít

Nový živočišný druh Audi A8 4.0 TDI

11. 8. 2003
Autor: Euro.cz

Nástup nejluxusnější limuzíny Audi A8 zaznamenala automobilistická smetánka skoro už před rokem. Dnes získala navrch i jeho mocninu: čtyřlitrový diesel se dvěma turbyAudi jde už několik sezon cestou nenápadné síly, skrývané motorové agrese.

AUTO - REPREZENTACE

BRAND24

Nástup nejluxusnější limuzíny Audi A8 zaznamenala automobilistická smetánka skoro už před rokem. Dnes získala navrch i jeho mocninu: čtyřlitrový diesel se dvěma turby

Audi jde už několik sezon cestou nenápadné síly, skrývané motorové agrese. Znamená to, že konzervativně luxusní linie limuzín neprozrazují prakticky nic z toho, co se v nich skrývá. A pokud si zákazník nepřeje - a tací jsou právě ti nejnáročnější - postrádá vůz i označení o motorizaci na zádi! Tato motorová verze v sérii označení 4.0 na víku kufru sice má, ale to je docenitelné znamení jen pro toho, kdo měl tento gigantický agregát příležitost prostřednictvím pedálů skutečně krotit. Na akceleraci do stokilometrové rychlosti nepotřebuje ani sedm vteřin. Při pomyšlení, že jde o prázdný dvoutunový vůz, má správného znalce už nyní zamrazit. Pocity při řízení lze přirovnat k pocitům pilota těžkého dopravního letounu. Každé brždění znovu a znovu připomíná váhu důstojnosti drahé superluxusní limuzíny. Maximální rychlost omezuje palubní počítač na dvěstěpadesát km/h, i když celý vůz je stavěný na třístovku. Se šestistupňovou převodovkou je možné udržet průměrnou spotřebu pod desetilitrovou hranicí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).