Menu Zavřít

Nový VW Golf je moc drahý

8. 3. 2004
Autor: Euro.cz

UVEDENÍ NEJPRODÁVANĚJŠÍHO MODELU AUTOMOBILU VW GOLFU - PROVÁZELY CENOVÉ EMOCE. ROZPAKY I NAD AKČNÍ CENOU ZÁKLADNÍHO TŘÍDVEŘOVÉHO VOZU VYJADŘUJE TAKÉ EXPERT NA CENY TOMÁŠ MAJER. Bezesporu je.

POHLED CENOVÉHO EXPERTA

UVEDENÍ NEJPRODÁVANĚJŠÍHO MODELU AUTOMOBILU VW GOLFU - PROVÁZELY CENOVÉ EMOCE. ROZPAKY I NAD AKČNÍ CENOU ZÁKLADNÍHO TŘÍDVEŘOVÉHO VOZU VYJADŘUJE TAKÉ EXPERT NA CENY TOMÁŠ MAJER.

* Je nový Golf drahý, nebo ne? Bezesporu je. I mě zarazila cenová nabídka, která jako akční u nejslabšího motoru a třídveřové karoserie překračuje o dost čtyřsettisícovou hranici. To bych se skoro nebál označit přímo jako drzost. Výrobce zkouší, co trh ještě snese. * O kolik se Golf vzdálil přímé konkurenci?

Tak o padesát tisíc korun. A to je v tomhle segmentu opravdu dost. I když připouštím: je tu mimořádná bezpečnost, výborný podvozek…

* Takže se bude prodávat, nebo se z Golfu stane pultový ležák?

Prodávat se rozhodně bude. Ale především jinde v Evropě. U nás si lidé spíš budou brát Octavii - je za podobné ceny, stejně dobrá technicky a o hodně větší.

BRAND24

* Dosáhne pátá generace v prodejnosti úspěchů předchozích Golfů? Na českém trhu asi ne. Ve světových měřítcích dost možná že ano. * A jak si bude nový Golf držet cenu jako ojetina?

Velmi dobře. I když je na zakoupení předražený, nebude příliš rychle ztrácet na prodejní hodnotě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).