Menu Zavřít

Nový Profit: Týden ve světě

11. 10. 2010
Autor: profit

Co nového najdete v aktuálním čísle Nového Profitu? Například i souhrn zpráv z minulého týdne...

Autor: Profit

PONDĚLÍ: Maďarskem se rozlila žíravina

V západomaďarském městě Ajka se protrhla odkalovací nádrž hliníkárny. Voda a bahno obsahující nebezpečnou žíravinu zaplavily obce v okolí. Nejhorší ekologická katastrofa v zemi si vyžádala lidské životy, odstraňování škod potrvá rok.

ÚTERÝ: Princ William pilotoval vrtulník

Britský následník trůnu plnil svůj první ostrý úkol, vrtulníkem typu Sea King evakuoval nemocného z vrtné plošiny Morecambe Bay severozápadně od anglické pevniny. Princ má v roli pilota-záchranáře sloužit ještě tři roky.

STŘEDA: Slovenská premiérka dostala nábojnici

Ta Ivetě Radičové přišla v obálce poštou na soukromou adresu. Předsedkyně vlády je teď proto pod zvýšenou ochranou – do práce ji vozí opancéřovaná limuzína. Radičová bydlí v obci Nová Dedinka, která leží asi 20 kilometrů od Bratislavy.

ČTVRTEK: Obamová je nejmocnější žena

Manželka amerického prezidenta Michel se stala nejmocnější ženou světa. Na první místo žebříčku ji postavil prestiží časopis Forbes. Obamová s přehledem porazila hlavy států, ředitelky firem i světoznámé celebrity.

PÁTEK: Nobelova cena za mír má majitele

Stal se jím čínský básník, literární kritik a vězněný čínský disident Liou Siao-po. Podle komunistické Číny to ale naprosto odporuje principům tohoto ocenění. Rozhodnutí naopak podpořili čeští zákonodárci a také Václav Havel.

BRAND24

Číslo týdne: 3107

Přesně tolik nespokojených českých lékařů se chystá odejít za lépe placenou prací do zahraničí. Podle serveru Lékařského odborového klubu jich každý den desítky přibývají. Pokud jim vedení našeho státu nevyjde vstříc, chtějí po Novém roce podat hromadnou výpověď.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).