Menu Zavřít

Nový Profit 09/2011: Klienti to rádi zaplatí

25. 2. 2011
Autor: profit

Deváté číslo přinese nejen rozhovor s guvernérem České národní banky Miroslavem Singerem, ale i rozhovor s provozovatelem serveru Bankovnipoplatky.com Patrikem Nacherem.

Foto: Profit

Tématem čísla jsou totiž bankovní poplatky v České republice. Proč je u nás běžné platit i za služby, které jsou v Evropě zdarma? Na našich webových stránkách pak již v pondělí naleznete kalkulačku pro výpočet výše vašeho důchodu. A na co dalšího se můžete těšit v pondělním vydání týdeníku Nový Profit?

Story: John P. Morgan

Byl nejvýznamnějším americkým bankéřem před první světovou válkou. Roku 1860 založil v New Yorku banku J. P. Morgan & Co., která postupně pohltila řadu domácích i cizích bank. Jeho dům číslo 23 na Wall Street je dodnes pro mnoho Američanů symbolem úspěchu.

Historie: Banka československých legií

Vznikla roku 1919 jako zařízení pro československé legionáře, kteří si zde mohli ukládat přebytky žoldu. Zpočátku sídlila ve Štefánikových kasárnách v Praze na Smíchově, roku 1923 se přestěhovala do nové budovy Na Poříčí, kterou projektoval Josef Gočár.

Kariéra & vzdělávání: Mzdy specialistů po letech rostou

Na tuzemském trhu práce chybějí odborníci s předchozí praxí. Zaměstnavatelé jsou proto ochotni při získávání nových zkušených kandidátů zvyšovat nástupní mzdy. Nejvíc si polepšili specialisté v oblasti IT.

BRAND24

Český export: Připojte se k mexické vlně

Mexiko patří pro české vývozce mezi nejperspektivnější země. Je pro to hned několik důvodů. Rychle rostoucí mexická populace představuje už přes 112 milionů spotřebitelů. Země bohatne díky velkým zásobám ropy. A Mexiko je také ideálním odrazovým můstkem pro obchodní průnik do Spojených států. Nejen z těchto důvodů bylo Mexiko zařazeno mezi 12 prioritních zemí pro český vývoz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).