Menu Zavřít

Novoroční slevy obchodních řetězců

17. 1. 2005
Autor: Euro.cz

Hlasy čtenářů (reakce na článek "Prodejcům hrozí milionová pokuta" z Profitu č. 2/2005) Obchodní domy, obzvláště pak Carrefour, vyhlásily slevy a následovalo pobouření. Jak to, že zlevněné zboží nevybylo pro všechny? I čteme v novinách, že to byl ze strany obchodních domů podraz na zákazníka.

Hlasy čtenářů

(reakce na článek „Prodejcům hrozí milionová pokuta“ z Profitu č. 2/2005)

Obchodní domy, obzvláště pak Carrefour, vyhlásily slevy a následovalo pobouření. Jak to, že zlevněné zboží nevybylo pro všechny? I čteme v novinách, že to byl ze strany obchodních domů podraz na zákazníka. Obchodní dům není charitativní organizace. P rodává zboží, které nakoupil a k ceně přidává režii spojenou s manipulací se zbožím plus zisk. Zlevňuje zboží, které se mu nevyplatí skladovat a dál nabízet, protože má třeba neúplný sortiment (např. oděvy nebo boty ve všech velikostech). Nebo jde o doprodej už nevyráběných výrobků a je třeba dát do prodeje výrobky nové. To je smysl slev.

Zklamán může být jenom ten, kdo žije v iluzivní představě o charitě podnikání. Bohužel je takových lidí hodně. Jsou to ti, kteří skočí na špek tvrzení kampeliček, že budou vyplácet 19,5% úrok. Kteří jsou ochotni jet do Lagosu, kde jim někdo předá deset milionů dolarů za to, že mu poskytnou svoje konto k ulití zpronevěřených sto milionů. Jsou to lidé, kteří skočí na trik s vodičkou, která v igelitovém pytli vyrobí z novinových papírů tisícikorunové bankovky (nevymýšlím si, to se skutečně stalo). Výprodeje se budou vždy týkat jen omezeného množství po omezenou dobu. Špatně si počíná ten, kdo podporuje lidi v iluzi, že obchod má být charita. Tím snad on sám získá na popularitě, jiný efekt to ale nemá.

eff

Proboha, proč se vláda nevěnuje skutečným ekonomickým problémům a věcem, které trápí drobné podnikatele?!!! Proč místo toho vymýšlí další zbytečnou regulaci? Nejdříve úvahy o omezení noční a víkendové prodejní doby v řetězcích a teď zcela absurdní plán na povinnost mít dostatečné zásoby na dva dny dopředu. Jak by to asi měli obchodníci zajistit? Mohou snad předem tušit, kolik lidí k nim v následujících dvou dnech přijde??? Když už, tak by to nemělo být určeno počtem dnů, ale počtem kusů na skladě.

CONTENT24

Mirek

Sdělení redakce * V přehledu očekávaných událostí pro letošní rok jsme v čísle 1/2005 uvedli, že od 1. ledna klesá sazba daně z příjmů právnických osob z 28 na 25 %. Bohužel jsme převzali chybnou zprávu ČTK. Sazba se pro letošní rok snižuje pouze na 26 %. V roce 2006 pak klesne na 24 %. Za nepřesnost se omlouváme.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).