Menu Zavřít

Novinky v technice: multifunkční tiskárna a ještě tenčí thinkpad

30. 6. 2009
Autor: Euro.cz

Společnost Lenovo ztenčuje notebook ThinkPad. Kingston uvádí na trh flash disks kapacitou 128gigabajtů. Společnost Océ představuje multifunkční tiskárnu.

Autor: Kingston

Lenovo ztenčuje ThinkPad

Nový notebook společnosti Lenovo s označením ThinkPad T400s následuje trendztenčování a odlehčování přenosných počítačů. ThinkPad T400s má podle výrobce tloušťku pouhých 21 milimetrů a váží méně než dva kilogramy. Je vybavený 14,1palcovým LEDdisplejem, procesorem Intel Core2Duo SP9400 a SSD diskem o kapacitě 128 gigabajtů. Speciální pozornost Lenovo věnovalo klávesnici – podle průzkumů stiskne průměrnýuživatel tlačítka Delete a Escape až sedmsetkrát za týden, a proto mají oproti klasickýmklávesnicím u ThinkPadu T400s větší rozměry. Díky zmenšeným rozestupům meziklávesami nebudete muset vytřepávat z klávesnice drobky.

Kingston uvádí první 128gigabajtový flash disk

Přenosnou USB „klíčenku“ s doposud největší kapacitou uvedla na trh společnost Kingston. Na flash disk Kingston DataTraveler můžete nahrát až 128 gigabajtů dat, tedy téměř dvě stovky hudebních alb v plné kvalitě nebo přes dvacet filmových DVD. Uložené soubory je možné chránit pomocí hesla. DataTraveler 200 od společnosti Kingston Technology je vyroben bez víčka, USB konektor se zasunuje dovnitř, a tím se chrání v době, kdy se disk nepoužívá.

Nová multifunkce Océ míří do kanceláří

Společnost Océ představila novou barevnou multifunkční tiskárnu VarioLink 6522c určenou především prokancelářské využití se středním objemem tisku. Tiskárna zvládá rychlost tisku 65 monochromatických stránek nebo 50 barevných stránek za minutu, v případě skenování pak dokonce 78 stránek za minutu. MultifunkceVarioLink 6522c se dodává se sadou zabezpečení, která mají ochránit citlivá data jak na síti, tak přímo v multifunkčním systému.

BRAND24

Nokia představila mobil pro hudební fanoušky

Mobilní telefon určený především pro hudební posluchače a fanoušky komunitních sítí nese označení Nokia 5530 XpressMusic. Přístup k hudbě nebo na webové stránky typu Facebook má usnadnit úvodní rozhraní dotykového displeje s lištou s kontakty a historií komunikace s internetovými přáteli. Na Facebook nebo MySpace se přitom z úvodní obrazovky dá dostat jediným dotykem. Hudební fanoušci pak ocení propracovaný hudební přehrávač s výdrží téměř třiceti hodin, nový stereo Bluetooth headset NokiaWH-205 nebo čtyřgigabajtovou paměťovou kartu. Skladby lze nakupovat přímo z telefonu pomocí Nokia Music Store.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).