Menu Zavřít

Novinky v technice: telefony pro 3G sítě a výkonný netbook

5. 12. 2009
Autor: profit

Společnost Asus představila nový netbook Eee PC. Společnost Nokia uvede na trh dva nové modely mobilů pro uživatele internetu. Novou řadu diktafonů s vysokou kapacitou paměti přináší firma Sony.

Autor: Nokia

Asus uvádí netbook s dvoujádrovým procesorem

Společnost Asus představila nový netbook Eee PC v podobě modelu 1201N. Tento multimediální netbook s 12palcovým displejem je vybaven dvoujádrovým procesorem Intel Atom 330 a grafickým procesorem NVIDIA ION. To přináší do kategorie netbooků vyšší výkon. Navíc nabízí hybridní úložiště s kapacitou 750 GB.

Nokia představila nové telefony pro 3G sítě

Dva nové modely mobilů, které zamíří na trh na začátku příštího roku, představila na konci listopadu finská Nokia. Telefony Nokia 6700 slide a Nokia 7230 cílí především na uživatele internetu a sociálních sítí – oba zvládají vysokorychlostní připojení na internet pomocí technologie 3G. První ze zmiňovaných modelů s označením 6700 slide je vybaven 5megapixelovým fotoaparátem a funkcemi, jež umožňují snadnou editaci fotografií a jejich nahrávání na web přímo z menu přístroje.

Diktafony Sony nahrají až tisíc hodin

Nová řada diktafonů od firmy Sony se vyznačuje zejména vysokou kapacitou paměti. Integrovaná čtyřgigabajtová flash paměť diktafonu ICD-UX300F pojme přes 1000 hodin audia (v režimu LP), což stačí na více než měsíc nepřetržitého nahrávání. Vedle toho diktafon může sloužit i jako MP3 přehrávač. Digitální záznamy jsou ukládány ve stereofonním formátu jako MP3 soubory. Maximální srozumitelnost nahraného hlasu zajišťuje volitelná funkce potlačení šumu a filtr.

CONTENT24

Mikrovlnku Samsung uvnitř nepoškrábete

Zejména odolností vnitřního povrchu zaujme nová mikrovlnná trouba od společnosti Samsung. Místo obyklé nerezové oceli je povrch vyroben z keramického materiálu. Ten se vyznačuje mnohonásobně vyšší odolností a k čištění trouby je tak možné bez poškrábání použít i drátěnku. Mikrovlnná trouba Samsung CE107V s vnitřním objemem 28 l disponuje automatickými programy pro vaření a rozmrazování.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).