Menu Zavřít

Novinky v technice: notebook s odnímatelným displejem a micro USB disky

6. 2. 2010
Autor: profit

Výrobce Lenovo uvedl na trh hybridní notebook s odnímatelným displejem. Společnost Verbatim představila novou generaci Micro USB disků. Garmin uvádí navigaci přijímající digitální vysílání.

Autor: Lenovo

Samsung vybavil nové kompakty navigací

Novou řadu kompaktních fotoaparátů typu „namiř a foť“ uvedla v lednu na trh firma Samsung. Modely WB650 a WB600 s rozlišením 12 megapixelů nabízejí tytéž širokoúhlé 24mm objektivy Schneider jako jejich předchůdci, rozšiřují však telefotografické schopnosti na 15násobný optický zoom. Novinkou je však hlavně vybavení přístrojů navigací GPS. Díky ní mohou uživatelé zeměpisně označovat fotografie a zaznamenávat zeměpisnou délku a šířku místa, kde byl snímek pořízen. Fotoaparát pak na třípalcovém displeji AMOLED zobrazí název města, státu a země.

TomTom uvádí valentýnské navigace

Speciální edici navigací připravila společnost TomTom pro svátek zamilovaných. Navigační edice „I’d Be Lost

Without You“ obsahuje bílou navigaci TomTom Start, barevný kryt Flaming Red StartSkin a pouzdro pro přenášení. Valentýnská edice navigace TomTom Start vedle poněkud kýčovitého zamilovaného designu nabízí klasické funkce včetně speciální sady stažitelných bodů zájmu (POI), které pokrývají široké spektrum destinací od restaurací a hotelů až po kina.

IdeaPad U1 získal cenu Best of CES

Výrobce počítačů Lenovo si z uplynulého veletrhu CES odvezl ocenění Best of CES za hybridní notebook IdeaPad U1 s odnímatelným displejem. Pozornost si IdeaPad U1 získal především díky svému provedení „dva v jednom“. Uživatelé totiž mohou z notebooku vyjmout displej a používat jej jako multitouch tablet. Pokud je IdeaPad U1 provozován ve své tradiční podobě notebooku, může se pochlubit 11,6palcovým HD displejem s LED podsvícením a operačním systémem Windows 7.

Navigace Garmin přijímá digitální vysílání

Daleko méně romantickou, ale o to zajímavější novinku než v případě TomTom představil konkurenční výrobce navigací Garmin. Ten vybavil nový model Garmin nüvi 1490TV velkým pětipalcovým displejem a přijímačem digitálního rozhlasového i televizního vysílání. Digitální signál je nyní bezplatně k dispozici ve 30 evropských zemích. Aby řidiči odolali pokušení a nevěnovali se při řízení sledování oblíbených pořadů, omezil výrobce možnost sledování televize pouze na dobu, kdy automobil není v pohybu.

Micro USB disky Verbatim odolají vodě i prachu

Společnost Verbatim představila novou generaci Micro USB disků s kapacitou od 4 do 32 gigabajtů. Novinky jsou zajímavé především svými miniaturními rozměry – jsou tři centimetry dlouhé a tloušťkou odpovídají eurominci. Vedle toho se Verbatim zaměřil také na jejich odolnost. Micro USB disky jsou vyráběny prostřednictvím technologie System-in-Package (SiP), která integruje elektronické součástky v robustním, zapečetěném pouzdře. Díky tomu jsou tyto disky odolné vůči prachu, vodě i statickým výbojům.

Canon představil medicínské projektory

Především uživatele z řad lékařů chce oslovit společnost Canon novou řadou projektorů Xeed SX7 Mark II Medical. Projektor XEED SX7 Mark II Medical nabízí světelný výkon 4000 lumenů, nativní rozlišení SXGA+ (1400 x 1050 pixelů) a kontrastní poměr 1000 : 1 pro sytost černé a plynulou gradaci odstínů šedé. Tyto vlastnosti najdou podle výrobce využití například při projekci digitálních rentgenových snímků v nejrůznějším prostředí od konferenčních sálů po zasedací místnosti v nemocnicích.

Nokia představila 16gigabajtovou verzi modelu X6

Novou verzi mobilu X6 s poloviční pamětí uvede na český trh společnost Nokia. Zatímco původní model Nokia X6 s 32 gigabajty paměti byl vázán na využívání služby Comes with Music, která v Česku není dostupná, novinku si budou moci pořídit i uživatelé v tuzemsku. Telefon je vybaven pětimegapixelovým fotoaparátem, 3,2palcovým dotykovým displejem. Součástí je i doživotní hlasová navigace Ovi Maps zdarma.

BRAND24

Reproduktor Genius si můžete vzít na cesty

Společnost Genius v lednu uvedla na trh nový přenosný reproduktor SP-i160. Kovový vertikálně orientovaný 1,25palcový reproduktor umožňuje široký rozptyl zvuku a jeho celkový výkon činí 2 W. Zařízení disponuje vestavěnou lithiovou baterií s provozní dobou až osm hodin, která se nabíjí připojením k počítači přes USB port. O stavu napájení informují dvě LED diody – červená při nabíjení, modrá při plném nabití.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).