Menu Zavřít

Novinky v technice: navigace pro cyklisty a průhledný mobil

15. 11. 2009
Autor: profit

Garmin představil GPS pro cyklisty. Průhledný mobilní telefon pro fanoušky designu uvedla na český trh společnost LG. Novinku na trh notebooků uvedla na konci října firma Lenovo.

Autor: LG

D-Link má nové řešení pro kamerové systémy

Společnost D-Link připravila pro uživatele další z bezpečnostních řešení pro kamerové systémy, které je určené především pro malé a střední firmy. Tentokrát je to vícekanálový IP dohlížecí systém s označením DNS 722. Firma dodává řešení ve čtyřech různých balíčcích, přičemž součástí každého z nich jsou dvě IP kamery, síťový videorekordér a ovládací software. Pomocí D-Link Secure Centre mohou uživatelé sledovat živý videopřenos z kamer na jakémkoli počítači, který je připojený na internet. Je možné také sledovat video současně z několika kamer a nahrávat digitální záznam s využitím rozvrhu nahrávání nebo funkce detekce pohybu.

Garmin představil GPS pro cyklisty Zdaleka nejen automobilisté využívají v dnešní době GPS navigace. Ty se dnes stávají oblíbeným doplňkem také u cyklistů nebo pěších turistů. Právě pro první z nich je určena novinka společnosti Garmin, cyklocomputer Garmin Edge 500. Ten váží pouhých 60 gramů a je vybaven citlivým GPS přijímačem, barometrickým výškoměrem a bezdrátovou technologií ANT+ umožňující připojení čidel snímače srdečního tepu, kadence šlapání nebo měřiče výkonu. Pomocí integrovaného přijímače GPS během jízdy poskytuje a zaznamenává informace o rychlosti, vzdálenosti, času, pozici, výšce, spálených kaloriích, srdečním tepu a řadě dalších veličin. První průhledný mobil koupíte i v Česku

Mobilní telefon pro fanoušky designu uvedla na český trh společnost LG. Model LG GD900 přezdívaný Crystal disponuje dvěma interaktivními plochami s dotykovým ovládáním: širokoúhlou obrazovkou a vysouvacím průhledným touchpadem. Mezi pokročilé vlastnosti touchpadu patří ovládání pohybu kurzoru po obrazovce tak, jak to uživatelé znají z notebooků, a dále rozeznávání rukou psaného písma nebo spouštění či ovládání aplikací jedním pohybem prstu po pracovní ploše. Do výbavy telefonu patří také fotoaparát a videokamera, přehrávač hudby a videa či Wi-Fi.

Nokia vylepšila model N97 novým softwarem

Firma Nokia vylepšila oblíbený model telefonu N97 aktualizací softwaru telefonu. Díky novince telefon nově zvládne 3D mapy, Nokia Messaging nebo stahování zábavy z on-line obchodu Ovi Store. Na konci října firma také představila novou, zmenšenou verzi s názvem N97 mini. Stylový přístroj z nerezavějící oceli je určen především těm, kdo využívají sociální sítě. Nabízí vyklápěcí 3,2palcový dotykový displej, QWERTY klávesnici a uživatelsky plně nastavitelnou domovskou obrazovku.

BRAND24

Nové IdeaPady sázejí na multimédia

Novinku na trh notebooků uvedla na konci října firma Lenovo. Notebook IdeaPad U550 je určený především pro mobilní uživatele – jeho tloušťka dosahuje pouze 24 milimetrů. Notebook je vybavený širokoúhlým 15,6palcovým displejem s LED podsvícením a vysokým rozlišením (HD) a díky procesoru Intel Core 2 Duo nabízí funkce, které usnadňují uživatelům přechod mezi zaměstnáním a domácím použitím. Například přepínatelná grafika umožňuje vypínat a zapínat samostatnou grafickou kartu a lépe tak využívat životnost akumulátoru. Také prostorový zvuk Dolby Sound Room ocení především fanoušci multimédií a her.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).