Menu Zavřít

Novinky v technice: fotoaparát s dotykovým displejem a tiskárna šetřící náklady

6. 3. 2010
Autor: profit

Barevnou LED tiskárnu uvedla společnost OKI. Společnost Canon představila fotoaparát s nejpokročilejší dotykovou obrazovkou.

Autor: Canon

HTC se chlubí kvalitním displejem

Hned mezi třemi novými mobily HTC si mohou vybrat fanoušci této značky. Vedle modelů Legend a Sence zaujme především model HTC Desire, který podle výrobce disponuje jedním z aktuálně nejkvalitnějších dotykových displejů mezi mobily. Velký 3,7palcový AMOLED WVGA displej umožňuje snadnou práci s telefonem, obrázky nebo videi, prohlížení internetu nebo sledování sociálních sítí. HTC Desire disponuje gigaherzovým procesorem Snapdragon a stejně jako HTC Legend obsahuje optický joystick.

Remington inovuje holicí strojky

Především řadou inovací se snaží oslovit muže společnost Remington. Její holicí strojek F7790 je oproti klasickému dvouplanžetovém systému výjimečný zejména použitím trojité planžety. Trojitá planžeta zkracuje dobu holení a méně dráždí pokožku. Tu má chránit také titanový a teflonový povrch. Přizpůsobení obličeji pomáhá ohebná hlava, která kopíruje kontury obličeje. Vedle toho je strojek vybaven také výsuvným zastřihovačem a digitálním stavovým displejem, který zobrazuje zbývající minuty provozu.

Tiskárna OKI šetří náklady

Barevnou LED tiskárnu, která se hodí do kanceláří s větším objemem tisku, uvedla společnost OKI. Model C711 umožňuje tisk materiálů v profesionální kvalitě při rychlosti 34 barevných nebo 36 černobílých stránek A4 za minutu. V době, kdy firmy šetří každou korunu nákladů, ocení uživatelé u novinky nízkou spotřebu energie a nízké náklady na tisk. Vyhotovení jedné barevné stránky vyjde podle výrobce na 1,20 koruny. OKI C711 má již v základní výbavě síťové připojení a lze ji volitelně rozšířit o duplexní jednotku a zásobníky papíru s kapacitou až 1690 listů.

Samsung představil nejtenčí Blu-ray přehrávač

Doposud nejtenčí přehrávač disků Blu-ray uvedla na trh společnost Samsung. Novinka s označením BD-C7500 se vedle designu připomínajícího strukturu dřeva může pochlubit především tloušťkou 1,1 palce. Přehrávač, který na veletrhu CES získal ocenění Innovations Honoree, je možné připevnit na zeď nebo umístit na stojan v úhlu 25 stupňů. Vedle klasických přehrávacích funkcí disponuje novinka i vestavěným Wi-Fi přijímačem.

Canon uvedl IXUS s dotykovým displejem

Z celé řady novinek, které na začátku února představila společnost Canon, vybíráme fotoaparát IXUS 210 s dosud nejpokročilejší dotykovou obrazovkou. Novinka je vyvedena v designu s ko­vovým povrchem a fotí v rozlišení 14,1 megapixelu. Fotoaparát je vybaven ultraširokoúhlým objektivem Canon s ohniskovou vzdáleností 24 milimetrů, který najde uplatnění třeba při fotografování větších skupinek i krajiny. K dispozici je pětinásobný optický zoom pro fotografování vzdálenější objektů a optický stabilizátor obrazu, pracující v součinnosti s technologií detekce pohybu.

BRAND24

Paměťové karty Kingston sázejí na velkou kapacitu Výrobce paměťových karet Kingston uvedl na trh novou kartu microSDHC třídy 10 o kapacitě 16 gigabajtů. Velkokapacitní karta umožňuje snadný přenos souborů mezi mobilními zařízeními a PC, přičemž vyniká rychlostí přenosu dat a je dostupná buď samostatně, nebo spolu s adaptéry. Karta určená především pro kapacitně náročné přístroje jako HD kamery nebo smartphony oproti svým předchůdcům vyniká rychlejším kopírováním a přesunem snímků, hudby nebo videí. Mobily Emporia vynikají jednoduchostí a odolností Rakouská rodinná firma Emporia, známá produkcí jednoduchých mobilních telefonů zejména pro seniory, představila na GSMA kongresu v Barceloně dva nové přístroje. Model Elegance sází hlavně na design, druhá z novinek – Solid – vyniká odolností. Telefon má vydržet pád na zem, stejně jako zásah vodou nebo nečistotami. Díky silnému vibračnímu vyzvánění uživatelé nezmeškají žádné hovory ani příchozí SMS zprávy. Solid je vybaven nouzovým tlačítkem. Asus uvedl designové externí mechaniky**

Společnost Asus v únoru představila dvě nové externí optické mechaniky, které získaly hned několik designových ocenění. Mechaniky SBC-06D1S-U a SDR-08D1-U se k notebooku připojují přes rozhraní USB 2.0 a umí data jak číst, tak zapisovat. Externí optická mechanika SBC-06D1S-U dosahuje až šestinásobku standardní rychlosti čtení Blu-ray. Využívá technologii True Theater High Definition, která vylepšuje video a poskytuje HD kvalitu při přehrávání DVD. Mechaniky SDR-08D1-U také doplňuje softwarová funkce E-Media, která urychluje čtení a kopírování dat.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).