Menu Zavřít

Novinky na knižním trhu

18. 1. 2011
Autor: profit

Nakladatelství Grada vydalo několik publikací, které by mohly potěšit srdce nejednoho manažera.

Trénink slovní sebeobrany - Jak pohotově najít správná slova v každé situaci

V knížce s padesáti cvičeními a mnoha praktickými tipy a radami si natrénujete, jak sebevědomě čelit slovním útokům a napadením. Když si osvojíte a v praxi vyzkoušíte všechny doporučené techniky a taktiky, uvidíte, že slovní sebeobrana není žádná věda. Projdete celým tréninkovým procesem - načerpáte rady, jak zůstat duchapřítomní a nenechat se ochromit nečekaným útokem, získáte přehled osvědčených jednoduchých frází, které zaručeně fungují, ale také tipy, jak vytvořit přesně mířené a přitom duchaplné odpovědi, které vám pomohou vyjít z nepříjemné situace suverénně a s přehledem ubránit svou důstojnost.

autor: Nöllke Matthias ISBN: 978-80-247-3517-7 formát: A5 vazba: V2 rozsah: 120 prodejní cena: 159 Kč

Grafologie v poradenské a terapeutické praxi - Co lze vyčíst z písma druhých

V knize je na základě řady konkrétních příběhů z poradenské praxe popsáno několik terapeutických směrů, technik a metod, které používají terapeuti pro rychlejší vhled do osobnosti klienta. Tento méně obvyklý přístup vede k hlubšímu pochopení osobnosti klienta a je vodítkem k možnému řešení obtíží, s nimiž za terapeutem přichází. Čtenáři získají dovednost sledovat člověka zcela novým pohledem, prostřednictvím obličejové typologie a grafologie. Některé typologie jsou ve formě přehledné tabulky doplněny o popis grafologických znaků, které lze očekávat u každého typu. Ke každému příběhu je vložen i popis klienta, v závěru ukázka a popis jeho písma s objasněním grafologických znaků, jež souvisejí s jeho chováním, způsobem myšlení a hodnotovým žebříčkem. Tato kombinace činí knihu jedinečnou na knižním trhu.

autor: Cenková Tamara, Češková-Lukášová Dana, Fischerová-Katzerová Vlaďka ISBN: 978-80-247-2920-6 formát: B5 vazba: V2 rozsah: 144 stran prodejní cena: 199 Kč, 8,56 €

Likvidace podniku - 7., aktualizované a doplněné vydání

Nové, aktualizované a doplněné vydání praktické, výstižné a srozumitelné příručky je určeno především likvidátorům, podnikatelům, manažerům a studentům. Nové vydání je aktualizováno s ohledem na platné zákony a zkušenosti s uplatňováním zákona o insolvenci, rozšířena je kapitola o soudních likvidacích, jsou aktualizovány doporučené postupy likvidace a také vzory podání. Kniha zkušeného autora, likvidátora a lektora kurzů likvidátorů je jednou z mála ucelených publikací na toto téma na českém trhu - postihuje nejen právní aspekty likvidace právního subjektu, ale také jeho ekonomické, manažersko-strategické a další praktické stránky. Seznámíte se s podstatou a formami likvidace, se způsoby prodeje majetku i s likvidací pohledávek. Poznáte průběh likvidace od jejího zahájení přes předání podniku likvidátorovi, sestavení úvodní rozvahy a projektu likvidace, vytvoření likvidačního týmu, řešení pracovněprávních vztahů, prodej majetku, splácení úvěrů a ostatních závazků až po ukončení likvidace a výmaz subjektu z obchodního rejstříku. Autor se věnuje také organizaci průběhu likvidace a archivaci písemností.

autor: Pelikán Václav

ISBN: 978-80-247-3338-8

formát: A5

vazba: V2

rozsah: 112

prodejní cena: 169 Kč Etické řízení ve firmě Publikace přináší originální a ve firemní praxi ověřené informace pro manažery, podnikatele a studenty managementu, ekonomie a společenských věd o účinných nástrojích a metodách etického řízení ve firmě a o moderním způsobu zhodnocení etického a sociálního klimatu ve firmě včetně praktických aplikací a postupů. Etický a sociální audit je moderní nástroj kultivace firemního prostředí, který přináší firmě zpětnou vazbu, odkrývá rezervy rozvoje a růstu firmy, může přinést důležité informace obchodním partnerům a investorům. Zavádění tohoto auditu a nástrojů etického řízení podporujících dlouhodobou úspěšnost firmy vyžaduje informovanost, odbornost a ochotu managementu měnit zaběhnuté způsoby řízení. Kniha je jedinou publikací na našem trhu, která se zabývá etickým a sociálním auditem a reflektuje nejnovější přístupy etického řízení ve firmách a jiných organizacích. autor: Seknička Pavel, Putnová Anna, Uhlář Pavel

ISBN: 978-80-247-3338-8

formát: B5

vazba: V2

BRAND24

rozsah: 168

prodejní cena: 229 Kč

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).