Menu Zavřít

Švýcarští pojišťováci Insurevolution míří do Česka

17. 3. 2019
Autor: Dotfox

Pojišťovací skupina Insurevolution, dříve Inlife Group, která má kořeny ve Švýcarsku a v Lichtenštejnsku, se rozhodla vstoupit do střední Evropy. Pod značkou U+ chce prodávat životní pojistky v Česku a na Slovensku.

Skupina nedávno rebrandovala své aktivity v německy mluvících zemích z Inlife na Insurevolution. Nová firma má 150 zaměstnanců a bude spravovat 250 000 životních pojistek a aktiva ve výši 15 miliard švýcarských franků (338 miliard korun).


Pojištění odpovědnosti: jaké druhy „pojistky na blbost“ existují?

 Pojištění odpovědnosti


Společnost Insurevolution hodlá pod značkou U+ vstoupit do České republiky a o něco později na Slovensko, kde má na základě akvizic, které ještě musí schválit německý regulátor, získat pojišťovací portfolia. „V Česku máme licenci k provozování pojišťovací činnosti od 7. listopadu 2018,“ uvedla zástupkyně společnosti Veronika Šmítková. V plánu má nabízet tradiční produkty životního pojištění, případně také investiční životní pojištění.

BRAND24

Za pojišťovnou stojí curyšský podnikatel Klaus Mutschler, který na začátku minulé dekády založil německou firmu Cash.Life, která se proslavila nákupem propadlých životních pojistek. Mutschler drží v Insurevolution 85procentní podíl. Zbylých 15 procent drží německá zajišťovna Hannover Re.

Čtěte také:

Máte doma cennosti? Máte chalupu? Nepodceňujte pojištění nemovitosti proti vloupání

Jak se správně pojistit na hory? Chraňte nejen svoje zdraví, ale i finance

Podnikatelé pozor: v roce 2019 vás čekají změny v placení pojistného

Jak změnit zdravotní pojišťovnu?

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).