Menu Zavřít

Nové vedení redakce týdeníku EURO

26. 8. 2010
Autor: Euro.cz

Média

BRAND24

Šéfredaktorem týdeníku EURO se od 1. září 2010 stává Pavel Páral. Vrací se tak do vydavatelství EURONEWS, kde v minulosti úspěšně působil jako zástupce šéfredaktora. Jeho hlavní rolí, v těsné spolupráci s týmem redakce i vydavatelství, bude dále rozvíjet koncept týdeníku EURO jako lídra na trhu ekonomických médií v ČR.
Současně s příchodem Pavla Párala je jmenováno nové vedení redakce. Hlavním ekonomickým analytikem se stává Miroslav Zámečník, do funkce zástupce šéfredaktora je jmenován Jan Hrbáček, na pozici hlavní editorky přichází Božena Hažová a post hlavního obrazového redaktora a zároveň art directora bude zastávat Tomáš Novák. S příchodem nového vedení redakce je spojeno i její výrazné posílení o další nové redaktory a editory.
Vojtěch Jirků, generální ředitel vydavatelství EURONEWS, při této příležitosti uvedl: „Jsem velice rád, že vedení redakce bude tvořit tento kvalitní tým, navíc pod vedením renomovaného ekonomického novináře, kterým Pavel Páral bezpochyby je. Jsem si jist, že se podaří velmi úspěšně navázat na předchozích 12 let, během kterých se EURO etablovalo jako nejprodávanější a nejcitovanější ekonomický týdeník v ČR. Těším se na spolupráci s Pavlem i s celou redakcí a věřím, že tyto změny povedou k ještě větší spokojenosti našich čtenářů.“
Pavel Páral, nově nastupující šéfredaktor týdeníku EURO, dodal: „Týdeník EURO dlouhodobě udržoval před konkurencí náskok jak v informovanosti, tak v kvalitě zpracování aktuálních témat. Jsem přesvědčen, že nový tým je zárukou toho, že týdeník EURO svou pozici udrží a bude schopen ji posilovat a rozvíjet, nejen v tištěné formě, ale i na webu.“
Páral vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově v Praze a jako novinář začínal v Rudém právu, kde se po roce 1989 vypracoval na vedoucího ekonomické rubriky. Následně působil jako zástupce šéfredaktora v deníku Slovo a v Zemských novinách. V roce 1998 spoluzakládal týdeník EURO, kde pracoval jako zástupce šéfredaktora do roku 2007. Rok poté působil jako šéf komentátorů MF Dnes. Následně zastával post šéfredaktora týdeníku Profit.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).