Menu Zavřít

Nové dálnice zahltí Prahu

18. 12. 2006
Autor: Euro.cz

GLOSYOtevření nových úseků dálnic na severu a východě Čech s sebou zcela jistě přinese zvýšení intenzity dopravy v těchto směrech.Jelikož všechny české dálnice vedou přes Prahu, respektive se sbíhají ve středních Čechách, lze si domyslet, co bude další navýšení počtu tímto regionem projíždějících aut pro Prahu znamenat.

Otevření nových úseků dálnic na severu a východě Čech s sebou zcela jistě přinese zvýšení intenzity dopravy v těchto směrech.

Jelikož všechny české dálnice vedou přes Prahu, respektive se sbíhají ve středních Čechách, lze si domyslet, co bude další navýšení počtu tímto regionem projíždějících aut pro Prahu znamenat.

CONTENT24

Ta totiž nemá a ještě dlouho nebude mít dořešen základní dopravní systém v čele se silničním okruhem kolem metropole. Již dnes je Praha ve všední dny prakticky neprůjezdná jakýmkoliv směrem. A v novém roce bude zřejmě ještě hůř. To se týká především oblasti mezi dálnicemi D8 a D1, které dnes spojuje nekonečná šňůra kamionů. Smůla je, že zejména pro nákladní auta prakticky neexistuje žádná smysluplná varianta.

Nezbývá tedy nic jiného než dále čekat na okruh kolem Prahy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).