Menu Zavřít

Neznárodněné penze

25. 6. 2013
Autor: Redakce

Jestli měla vláda Petra Nečase něco dokázat, byla to rozhodně penzijní reforma. Nepovedlo se. Teď se medituje nad tím, co s tím paskvilem, který se nám urodil.

Takže ministr financí Kalousek se domnívá, že by bylo dobré, aby se protáhla doba, kdy se mají lidi do druhého pilíře přihlásit.

Bohuslav Sobotka hlásá, že penze neznárodní a že se vstupem do druhého pilíře nikomu nic nestane. Prý všecky penízky půjdou do třetího pilíře.

Mělo to smysl? Nemělo. Jestli měla být reforma, tak měla být povinná. Snažil se to prosadit NERV a nepovedlo se mu to.

Tento týden je poslední, kdy se mají lidé starší 35 let přihlásit k tomu, že si dvě procenta svého platu odepřou a k tomu jim stát přidá tři procenta. Moc se jim ale nechce. Doteď se přihlásilo asi 50 tisíc lidí, což dá dohromady taktak jednu penzijní společnost.

Aby se jim chtělo… když politici dělají vše pro to, aby do penzijní reformy nikdo nešel. Zprava člověk neslyší proč by měl, zleva akorát proč by neměl.

Takže státe – respektive politici - znova. Chce to novou reformu a to docela svižně. Navíc nějakou, kterou přijme levice i pravice, abychom se nemuseli bát, že nám ji někdo zruší.


Čtěte další komentáře Adama Junka:

Politické hyeny aneb Náplava nového živočišného druhu

Kdo bude další v poplatkové hysterii

BRAND24

Hurá! Na chleba je a bude


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).