Menu Zavřít

Netradiční žádost o milost

8. 12. 2011
Autor: profit

Pražský hrad už zažil leccos. Možná bychom se ani nestačili divit, jakou poštu pan prezident čas od času dostane. Jednou z posledních byla zcela unikátní žádost o milost. Sedmačtyřicetiletý Roman Kešner z Krupky na Teplicku žádá Václava Klause, aby ho zbavil rozsudku, podle kterého se má veřejně omluvit učitelům za to, že je sprostě urážel na chodbě školy.

Foto: Profimedia.cz

Připomíná mi to osobní příhodu, kdy do naší školy vtrhnul s rákoskou otec mého spolužáka s tím, že tak jak nasekal učitel jeho synovi za drzé poznámky, naseká on učiteli. Honili se po třídě a nakonec oba skončili v ředitelně, kde jim nasekala paní ředitelka.

BRAND24

Je zajímavé, jak si svobodu a demokracii někteří občané v této zemi představují. Soud teď čeká na vyjádření prezidenta republiky, který by mohl v celém procesu nepěkně zamíchat karty. A zcela dechberoucí je drzost toho pána z Krupky, když si po svém vulgárním hereckém výkonu ve škole myslí, že ho trest nemine. Jak to má potom v takové škole vypadat!

Nehledě na to, že by to pro pana Kešnera byl trest v pořadí osmý. V minulosti byl odsouzený za kuplířství, porušování domovní svobody, krácení daně nebo řízení bez řidičáku. Zkrátka šikovný a podnikavý taťka. Možná by nebylo od věci, kdyby soud namísto toho, že muži hrozí odnětím svobody na 10 měsíců, raději určil trest pro muže i pro výchovu dětí daleko poučnější. Takových pětadvacet rákoskou na školním dvoře a na holou by do latě srovnalo kdejakého raubíře. A věřila bych tomu, že pak už by si nevzpomněl na to, jak se jmenuje, natož na to, že tahle země má nějakého prezidenta.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).