Menu Zavřít

Německý investor nabere na Moravě 300 lidí

5. 12. 2016
Autor: ČTK

Firma Baur Formschaumtechnik hodlá rozšířit produkci součástek v závodě na Moravě. Ve Valašském Meziříčí pro tento účel počítá s náborem dalších 300 lidí.

Firma ovládaná německou mateřskou společností Charlotte Baur Formschaumtechnik se sídlem v německém Mindelheimu loni přestěhovala do Valašského Meziříčí výrobnu se 300 zaměstnanci ze Vsetína. Teď počet pracovníků zdvojnásobí.

Výstavbu nových výrobních kapacit hodlá investor zahájit v lednu, přičemž spuštění nového provozu předpokládá už v červnu příštího roku.

„Stávající počet zaměstnanců, který činí zhruba 350 pracovníků, bude po realizaci záměru navýšen na předpokládaný počet 600 až 650 pracovníků,“ uvádí investor v dokumentu, který aktuálně dostal povolení v posuzování vlivů na životní prostředí EIA.

Prestižní značky

Společnost rozšiřuje produkci autodílů. Závod v Solární ulici ve Valašském Meziříčí bude vyrábět ochranné prvky proti přehřívání motorů automobilů. Do motorů je bude také přímo montovat.

Záměrem společnosti je navýšit kapacitu provozu instalací dalších výrobních strojů na celkový počet 36 kusů. Tím dojde k navýšení kapacity výroby na více než dvojnásobek. Společnost vyrábí také další plastové díly a izolační součásti pro automobilový průmysl.

Mezi hlavní odběratele společnosti patří značky ze skupiny Volkswagen, ale také Volvo, BMW, Ford a další. Za loňský rok utržila česká dceřiná firma 498 milionů korun.

Čtěte také:

Německý Schott nabere v Lanškrounu 500 lidí

BRAND24

Továrnu Nexenu v Žatci postaví za 4,3 miliardy Samsung

Benešovský Mavel chce v Bosně investovat téměř sedm miliard


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).