Menu Zavřít

Nejvíce peněz půjde na koupaliště

2. 1. 2006
Autor: Euro.cz

Prachatice vyčlení v rozpočtu na rok 2006 na velké investice a opravy 29 milionů korun, stejně jako vloni. Největší sumu - deset milionů - si vyžádá zahájení stavby koupaliště Hulák, které by se mělo otevřít na jaře 2007. Za celkem 45 milionů korun zde vznikne plavecký areál s velkým bazénem a malým přírodním koupalištěm, které bude sloužit i jako požární nádrž.

„Na jaře chceme připravit výběrové řízení a v pozdních měsících jara začít s výstavbou,“ uvedl starosta Jan Bauer.

BRAND24

S částkou deset milionů korun počítá příští rozpočet také na opravy silnic a chodníků a vytvoření 30 nových parkovacích míst u plaveckého bazénu. „Za necelé tři miliony korun doděláme i opravu mateřské školy v České ulici. Třímilionovou investici máme také na rekonstrukci výměníkové stanice na Základní škole Zlatá stezka,“ dodal. Další milion korun z městské kasy poputuje na stavební úpravy nejstarší prachatické památky, kostela sv. Jakuba Většího, z jehož třiapadesátimetrové věže se má stát rozhledna.

Necelých deset milionů město získalo ze státního rozpočtu na výstavbu umělohmotné dráhy oválu na městském stadionu. Stavět se začne příští rok.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).