Menu Zavřít

Největší letošní logistická transakce: CBRE koupila dva parky u Plzně

6. 11. 2017
Autor: Profimedia.cz

Americká investiční skupina CBRE Global Investors koupila dva logistické parky u Plzně. Celková plocha skladů a výrobních hal u Nýřan na Plzeňsku a u Stříbra na Tachovsku u dálnice D5 činí přibližně 150 tisíc m2. Podle realitní poradenské firmy JLL, která zastupovala prodejce - britskou Stage Capital, jde o největší letošní logistickou transakci v Česku. Cena by měla přesáhnout 100 milionů eur (přes 2,6 miliardy korun).

Deník E15 napsal, že cena činila více než tři miliardy korun.

Oba logistické parky jsou plně obsazené nájemníky, mezi nimiž jsou například firmy Assa Abloy, Lear Corporation, Trost, Faurecia a Sony, řekla dnes ČTK Natália Vítková z JLL.

„Oba parky, které mají potenciál pro další rozvoj, se nacházejí v jedné z nejdynamičtějších a nejvyhledávanějších logistických lokalit střední Evropy,“ uvedla Vítková. Kupní cenu neuvedla. Podle Jiřího Horáka z JLL šlo o největší a poslední portfolio Stage Capital v České republice. Oba parky podle něj těží z okamžitého přístupu k hlavním dálničním uzlům a z blízkosti německých hranic a Plzně. Plzeňský kraj je navíc považován za druhý nejatraktivnější investiční region v oblasti logistiky v Česku.

CBRE Global Investors je jednou z největších světových investičních společností v realitním sektoru. Je nezávisle řízenou dceřinou společností CBRE Group, světového lídra v sektoru komerčních realitních služeb. Letos firma koupila také skladový komplex v Ostravě.

BRAND24

Číňané cílí na české sklady. Za rok a půl si pronajali 100 tisíc metrů čtverečních

 Logistický komplex Prologisu v Jenči

Dále čtěte:

Tchibo otevírá druhý největší sklad v Česku. Z Chebu bude zásobovat sedm zemí

Developer CTP téměř za miliardu rozšiřuje centrum v Bukurešti

Vstup do Evropy za miliardy. Asijský provozovatel skladů GLP koupí Gazeley


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).