Menu Zavřít

Nejštědřejší celebrity

3. 11. 2009
Autor: profit

Paul Newman patří mezi nejznámější herce, za své role byl oceněn Oskarem, cenou Emmy, Zlatým Glóbem a cennou v Cannes. Nyní byl posmrtně zařazen mezi nejštědřejší osoby planety.

Paul Newman

Autor: flickr.com

Paul Newman alias „Frajer Luke“ přispěl na charitu více než kterákoliv jiná hvězda v USA. Celkově věnoval 21 miliónů dolarů do různých iniciativ a kampaní. Informaci zveřejnil magazín Parade.

Na seznam časopisu Parade byli dále zařazeny Angelina Jolie a její partner Brad Pitt, a také Mel Gibson a Oprah Winfrey. Angelina a Brad věnovali odhadem 13.4 milionů dolarů na veřejně prospěšné účely, také zdravotní klinice v Etiopii a také na sanace v loňskému roce v New Orleans. Pár také přispěl 1 milion dolarů na pomoc dětem, které se stávají oběťmi konfliktu v Iráku, a to prostřednictvím vzdělávacích programů v rámci jejich nadace Jolie-Pitt. Angelina jako velvyslankyně Organizace spojených národů se ke svému příspěvku vyjádřila takto:

„Vzdělávací programy určené těmto dětem, jsou nejlepší možnost, jak jim pomoci.“ Brad k tomu dodal: „Doufáme, že to povzbudí další, kteří mohou přispět těmto organizacím.“

A aby ostatní nezůstávali pozadu, Mel Gibson investoval 6.5 milionů dolarů na různé projekty, včetně kostela Svaté rodiny v Kalifornii. Oprah vytvořila stipendia pro děti v rodišti svého dlouholetého pratnera, Stedmana Grahama.

BRAND24

Nadace The Giving Back Fund sestavila seznam nejštědřejších osobností z veřejných seznamů, aby viděla, kdo přispěl v průběhu roku 2008.

Více na Femina.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).