Menu Zavřít

Nejlepším městem pro podnikání ve Středočeském kraji je Benešov

26. 10. 2011
Autor: profit

Městem s nejlepšími podmínkami pro podnikatele ve Středočeském kraji je Benešov, který se do čela posunul z loňského čtvrtého místa. Vyplývá to ze srovnávacího výzkumu Město pro byznys, jehož výsledky za střední Čechy pořadatelé vyhlásili dnes.

Foto: Profimedia.cz

Druhou příčku v konkurenci 26 hodnocených měst obsadilo Mnichovo Hradiště, na třetím místě skončila Lysá nad Labem.

Benešov se posunul do čela z loňského čtvrtého místa hlavně díky velmi dobrým dílčím výsledkům v oblasti podmínek pracovního trhu a přístupu veřejné správy. V první jmenované kategorii se zohledňuje například míra nezaměstnanosti, výše průměrného platu či konkurence na pracovním trhu. Oblast přístupu veřejné správy hodnotí mimo jiné počet strážníků, kapacitu mateřských škol či elektronickou komunikaci radnice.

BRAND24

Druhé Mnichovo Hradiště si vedlo nejlépe ze všech hodnocených měst Středočeského kraje v oblasti kvality lokality, která hodnotí mimo jiné kriminalitu, znečištění ovzduší a počet registrovaných pacientů na jednoho lékaře. Velmi pozitivně hodnotili Mnichovo Hradiště také místní podnikatelé. Lysá nad Labem, která loni skončila až osmá, bodovala letos hlavně v oblasti podnikatelského prostředí a v průzkumu mezi podnikateli.

Obce se ve výzkumu Město pro byznys hodnotí na základě 50 kritérií rozdělených do šesti oblastí: podnikatelské prostředí, kvalita lokality, pracovní trh, kvalita veřejné správy, cenové podmínky a telefonický průzkum mezi podnikateli. Vyhlášení celorepublikového žebříčku 227 obcí výzkumu Město pro byznys proběhne 30. listopadu. Loni se nejlepším městem pro podnikání stal Písek, na druhém místě skončila Nová Paka a třetí příčku obsadil Prostějov.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).