Menu Zavřít

Nejdražší

11. 2. 2010
Autor: Euro.cz

EURO Light

BRAND24

Dvě stě tisíc korun je slušný obnos. Na tolik v průměru vyjde metr čtvereční v nejdražších bytech v Praze, které jsou právě veřejně k mání na trhu. Developerem luxusních apartmánů v Rezidenci Kampa je společnost J&T Real Estate; náklady na projekt ve Všehrdově ulici na Malé Straně odhadla zhruba na 330 milionů korun.
Rekonstrukci neorenesančního domu investor zahájil v lednu, komplex bude dokončen v polovině roku 2011. Nabídka zahrnuje 25 bytů, a to od 1+kk až po 3+kk, největší apartmány budou mít rozlohu 120 metrů čtverečních. Již nyní je polovina bytů závazně rezervována převážně českými a slovenskými klienty. Obyvatelé rezidence budou mít k dispozici společnou privátní zahradu ve vnitrobloku objektu. Ubude jím též starost o parkování, protože součástí projektu jsou garážová stání.
Architektonický návrh Rezidence Kampa vypracoval ateliér Loxia. Developer slíbil, že během rekonstrukce zachová historickou fasádu i štukovou výzdobu a v interiéru použije repliky původních dveří, oken a kování. Historie Rezidence Kampa sahá do druhé poloviny 19. století. Tehdy byla výstavba v Praze ovlivněna probíhající průmyslovou revolucí. Činžovní dům byl postaven v roce 1892 podle projektu architektonické a stavební firmy Jechenthal & Hněvkovský.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).