Menu Zavřít

Navzdory kritickému roku zisk

31. 5. 2012
Autor: Euro.cz

O2 arena ing.

BRAND24

Společnost Bestsport, majitel a provozovatel O2 areny, loni utržil 400 milionů korun. Sto milionů z toho je plusový zreálněný provozní výsledek. „Dobré provozní výsledky potvrzují správnost loňského rozhodnutí věřitelů řešit bankrot firmy reorganizací, a ne konkurzem. O2 arena i v těžkých časech ukázala, že si na sebe vydělá. Když odhlédneme od dluhů, které historicky vznikly, tak výsledky jsou velmi solidní,“ okomentoval čísla pro týdeník Euro předseda představenstva Richard Benýšek.
Věřitelé si loni nechali nově ocenit majetkovou podstatu společnosti Bestsport. Ocenění provedla E & Y Valuations jmenovaná soudem na návrh věřitelů a výsledkem je snížení hodnoty ze 7,3 na 1,57 miliardy korun. „Jak nám ukládá zákon o účetnictví, museli jsme mimořádným odpisem zreálnit hodnotu aktiv, což ovlivnilo hospodářský výsledek za rok 2011. Ocenění ale nemá dopad na chod společnosti a na konané akce,“ dodal Benýšek.
V loňském roce O2 arenu navštívilo 485 tisíc diváků během 83 akcí včetně utkání hokejové Slavie. Předloni to bylo 600 tisíc lidí na 97 akcích. Od nástupu nového představenstva loni v květnu je patrný tlak na náklady a na stabilizaci společnosti. Loni v době prohlášení úpadku bylo v Bestsportu zaměstnáno téměř 100 lidí, dnes je jich zhruba šedesát. „Zrušil jsem místa poradců, došlo ke změně v organizační struktuře, aby provoz O2 areny byl maximálně efektivní,“ vysvětlil šéf představenstva.
Aktuálně se hovoří o příchodu ruské hokejové KHL do Prahy, což by mohlo výrazně ovlivnit návštěvnost O2 areny. „Zatím je vše na počátku. Technicky je možné, aby tam hrály souběžně dva kluby, tedy Slavia, která je naším domácím klubem a má smlouvu do roku 2024, a nově klub KHL, v tom není problém,“ konstatoval pro týdeník Euro Benýšek. (try)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).